fbpx

Raudonoji paprika

Raudonoji paprika– tai notreliažiedžių poklasio bulvinių šeimos augalų gentis (šaltinis: https://lt.wikipedia.org/). Daugiau nei 95% paprikos masės sudaro vanduo. Raudonoji paprika pasižymi dideliu vitaminų A, B1, B2, B6 ir C kiekiu. Taip pat paprikose gausu bioflavonoidų, kurie sustiprina vitamino C veikimą ir padeda jį įsisavinti. Paprikoje galima rasti nemažai šių mineralų: kalio, geležies, magnio bei fosforo. Taip pat paprikose yra likopeno, o tai yra vienas iš aktyviausių antioksidantų, mažinančių laisvųjų radikalų neigiamą poveikį organizmui.

Tad palyginkime šią daržovę su kitomis daržovėmis. Daržoves lyginsime pagal kaloringumą, makroelementus (angliavandeniai, baltymai, riebalai), cukraus ir maistinių skaidulų kiekį, kuris yra 100 gramų daržovės. Lygindami dvi daržoves, kiekvienoje lentelėje, optimalesnį kiekvieno minėto parametro kiekį žymėsime žalia spalva, o mažiau optimalų – raudona spalva. Jeigu dviejų produktų kažkurie parametrai sutaps, žymėsime juos vienodomis spalvomis.

Palyginimų duomenys paimti iš mūsų sukurtos kalorijų skaičiuoklės, kurią privalo išbandyti ir naudoti kiekvienas, kuris prisižiūri savo mitybą.

Tad pradedam!

paprika agurkas
g/100 gr. produkto
Raudonoji paprika
Agurkas
Kalorijų
37
11
Angliavandenių
7.2
2.3
Baltymų
1.2
0.8
Riebalų
0.4
0.2
Glikeminis indeksas
15
15
Cukraus
4.2
1.4
Skaidulų
2.1
0.7
paprika pomidoras
g/100 gr. produkto
Raudonoji paprika
Pomidoras
Kalorijų
37
18
Angliavandenių
7.2
3.9
Baltymų
1.2
0.9
Riebalų
0.4
0.2
Glikeminis indeksas
15
15
Cukraus
4.2
2.6
Skaidulų
2.1
1.2
paprika morka
g/100 gr. produkto
Raudonoji paprika
Morka
Kalorijų
37
45
Angliavandenių
7.2
10.4
Baltymų
1.2
1
Riebalų
0.4
0.1
Glikeminis indeksas
15
39
Cukraus
4.2
5.3
Skaidulų
2.1
3
paprika kopūstas
g/100 gr. produkto
Raudonoji paprika
Baltagūžis kopūstas
Kalorijų
37
22
Angliavandenių
7.2
5.4
Baltymų
1.2
1.5
Riebalų
0.4
0.2
Glikeminis indeksas
15
15
Cukraus
4.2
3.3
Skaidulų
2.1
2
paprika burokėlis
g/100 gr. produkto
Raudonoji paprika
Burokėlis
Kalorijų
37
43
Angliavandenių
7.2
9.5
Baltymų
1.2
1.6
Riebalų
0.4
0.1
Glikeminis indeksas
15
65
Cukraus
4.2
6.8
Skaidulų
2.1
2.5

Palyginimų išvados:

*Raudonoji paprika yra gana kaloringa daržovė.

*Raudonosios paprikos glikeminis indeksas yra labai žemas.

*Raudonoji paprika yra viena iš daugiausiai angliavandenių turinčių daržovių.

*Raudonoji paprika  yra viena iš daugiausiai virškinimui svarbių maistinių skaidulų turinčių daržovių.

*Raudonoji paprika yra viena iš daugiausiai cukraus turinčių daržovių.

Jeigu tave domina platesnė informacija apie populiariausius produktus ir nori sužinoti daugiau išskirtinės naudingos informacijos apie maisto produktus, mitybos principus bei sveiką gyvenseną, tuomet griebk mūsų elektroninę knygą „28 dienų POKYČIAI“ ir pradėk savo transformaciją jau šiandien!

Sveiki, klausimus rašykite ČIA ;)