Vištienos kotletukai

vistienos kotletukai

Vištienos kotletukai – tai galingas smūgis įprastai kotletų versijai. Kodėl? Nes ši patiekalo versija, apie kurią dabar kalbame, yra sveikesnė alternatyva, o juos suvalgę, gausime pakankamą kiekį sveikų angliavandenių, baltymų ir riebalų. Šį patiekalą itin patogu transportuoti, jeigu jums reikia kur išvykti, o gal tiesiog einate pasivaikščioti ir turite įprotį maistą gabentis kartu su savimi ir valgyti iš dėžučių. Šiuo kotletukus galėsite valgyti ir šaltus, kadangi jie išliks itin skanūs.

Porcijos maistinė vertė ir kiti skaičiukai

  • Kalorijos: 252 kcal;
  • Angliavandeniai: 20 g;
  • Baltymai: 23 g;
  • Riebalai: 7 g;
  • Pagaminimo trukmė: apie 10 min. (+10 min. marinavimosi ir 10 min. kepimo keptuvėje);
  • Porcijų kiekis: 6 porcijos.

👉 Naudoti kalorijų skaičiuoklę!

Ingredientai vištienos kotletukams

  • 600 g vištienos krūtinėlės faršo;
  • 150 g grikių (svoris skaičiuojamas neišvirtų grikių. Grikiai turi būti išvirti, tad jie svers maždaug trigubai daugiau);
  • 2 kiaušiniai;
  • supjaustytas ir pakepintas svogūnas;
  • česnakas;
  • mėgstami prieskoniai.

Paruošimas

  1. Geriausia faršą susimalti patiems, panaudojant vištienos krūtinėlę, arba pirkti kuo liesesnį ir patikimesnį faršą, kuris jau yra sumaltas. Visus ingredientus, t. y. faršą, išvirtus grikius, kiaušinius, svogūnus, česnaką ir prieskonius sumaišome į vieną masę. Tuomet masę paliekame pastovėti apie 10 min.
  2. Imame masę ir iš jos formuojame kotletukus bei juos kepame ant silpnos ugnies.

Alternatyvos

  1. Kaip jau minėjome prieš tai, vištienos kotletukus galite kepti keptuvės ant silpnos ugnies. Tačiau yra dar sveikesnė ir geresnė alternatyva – tai yra juos kepti orkaitėje, 200 o C temperatūroje.
  2. Prie jau pagaminto patiekalo galite pasigaminti įvairių salotų, renkantis pagal tas daržoves, kurias mėgstate. Taip su patiekalu gausite daugiau maistinių skaidulų bei reikalingų vitaminų.
  3. Patiekalą gaminti galite ir su kitos mėsos faršu. Tam puikiai tiktų kalakutienos ar jautienos faršas.
  4. Jeigu mėgstate eksperimentuoti virtuvėje, tuomet šio patiekalo gamyboje vietoje virtų grikių galite išbandyti virtus ryžius.
  5. Mėsai labiausiai tinka būtent mėsos prieskoniai, taip pat česnakas, svogūnas bei įvairios žolelės (pvz. krapai, petražolės). Juos pakepinus atskirai, atsiskleidžia kitokios skonio natos, taip pat mėsa tampa dar šiek tiek šlapesnė.

Vištienos kotletukai jau pagaminti. Skanaus!

👉 Sportuojantys Instagrame