Kalorijų skaičiuoklė

Kam reikalinga kalorijų maisto kalorijų skaičiuoklė?

Maisto kalorijų skaičiuoklė padės jums suskaičiuoti, kiek kalorijų, angliavandenių, baltymų ir riebalų gaunate su suvartojamu maistu per dieną. Ši kalorijų skaičiuoklė tinka ir vyrams, ir moterims. Pasidalinkite šia patogia kalorijų skaičiuokle su savo draugais! Kalorijų skaičiavimas dar niekada nebuvo toks paprastas ir smagus!

Kalorijų skaičiuoklė

Produktas
Kiekis (g)
KCAL A B R

IŠ VISO

Išsaugoti PDF

0 0 0 0
Skaičiuoklės sąvokos

Ką reiškia maisto kalorijų skaičiuoklėje esantys ženklai ir sąvokos?

 

Produktas – tai vartojamas maisto produktas (mėsa/žuvis/pieno produktas/grūdai/daržovė/vaisius/aliejus ir kt.), kurio maistinę vertę pageidaujate apskaičiuoti.

Kiekis (g) – produkto kiekis gramais.

KCAL – konkretaus produkto kiekio kaloringumas, matuojamas kilokalorijomis.

A – konkretaus produkto kiekio turimas angliavandenių kiekis, matuojamas gramais.

B – konkretaus produkto kiekio turimas baltymų kiekis, matuojamas gramais.

R – konkretaus produkto kiekio turimas riebalų kiekis, matuojamas gramais.

x – įvesto produkto eilutės pašalinimo simbolis.

IŠ VISO – tai eilutė, kurioje suskaičiuojama bendra suvestų produktų maistinės vertės parametrų (kalorijų, angliavandenių, baltymų ir riebalų), suma.

IŠSAUGOTI PDF –  funkcija, kuri išsaugo suvestus lentelės duomenis PDF formatu.

Naudojimosi instrukcija

• Norėdami pradėti naudotis kaloriju skaičiuokle, laukelyje Ieškoti produkto… suveskite maisto produktus, kuriuos suvartojate per parą.

• Suradus produktą, paspauskite ant jo ir jis bus įtrauktas į skaičiuoklę.

• Po produktu esančiame laukelyje Kiekis (g), galite redaguoti įvesto produkto kiekį.

• Įvedus produktą, kartokite minėtą procedūrą tol, kol suvesite visus per parą suvartojamus maisto produktus.

• Norėdami pašalinti įvestą produktą, ties juo, dešinėje pusėje, spauskite raudoną mygtuką x.

• Norėdami sužinoti, kiek vidutiniškai sveria tam tikras maisto produktas, skaitykite po skaičiuokle esančią skiltį Vidutiniai produktų svoriai.

• Skaičiuoklėje įvesti produktai yra be prekės ženklų, o jų maistinė vertė atitinka vidurkį.

• Dėl produkto įtraukimo į skaičiuoklę, susisiekite su mumis per socialinius tinklus (FacebookInstagram) arba [email protected]

Vidutiniai produktų svoriai

Čia rasite, kiek vidutiniškai sveria tam tikri maisto produktai vienetais ir pan.

Agurkai

Vidutinis = 80 g | Didelis = 115 g. | Ilgavaisis = 300 g.

Avokadai

Vidutinis avokadas – valgomoji dalis = 150 g

Actas

Šaukštelis acto = 5 g | Šaukštas acto = 15 g

Batonas

Riekelė batono = 30 g

Bananai

Vidutinis bananas = 100 g

Batatai (saldžiosios bulvės)

Vidutinis batatas = 135 g

Bulvės

Vidutinė bulvė = 100 g

Česnakai

Skiltelė česnako = 3 g

Duona

Riekelė duonos = 35 g

Džiūvėsėliai (malti)

Šaukštelis džiūvėsėlių = 5 g | Šaukštas džiūvėsėlių = 15 g

Garstyčios

Šaukštelis garstyčių = 9 g | Šaukštas garstyčių = 20 g

Grietinė

Šaukštelis grietinės = 10 g | Šaukštas grietinės = 25 g

Jogurtas

Indelyje dažniausiai būna 400 g jogurto

Kečupas

Šaukštelis kečupo = 9 g | Šaukštas kečupo = 20 g

Kefyras

Kefyro 100 ml = 100 g

Krapai (džiovinti)

Šaukštelis krapų = 1 g

Kiaušinis (S dydžio)

S dydžio = 53 g

Kiaušinis (M dydžio)

M dydžio = 58 g

Kiaušinis (L dydžio)

L dydžio = 63 g

Kiaušinio baltymas

Vidutinis baltymas = 31 g

Kiaušinio trynys

Vidutinis trynys = 17 g

Majonezas (riebus)

Šaukštelis majonezo = 10 g | Šaukštas majonezo = 25 g

Miltai

Šaukštelis miltų = 10 g | Šaukštas miltų = 30 g

Obuoliai

Mažas obuolys = 120 g | Vidutinis obuolys = 150 g | Didelis obuolys = 170 g

Pasukos

Pasukos 100 ml = 100 g

Pienas

Pieno 100 ml = 100 g

Pomidorai

Vyšninis pomidoras = 15 g | Mažas pomidoras = 60 g | Vidutinis pomidoras = 120 g | Didelis pomidoras = 180 g

Sūris

Gabalėlis sūrio = 30 g

Trapučiai

1 traputis = 7 g

Tunas 

Skardinėje dažniausiai būna 185 g tuno

Varškė

Mažame pakelyje dažniausiai būna 180 g varškės

Varškė (grūdėta)

Indelyje dažniausiai būna 150 g varškės

Kiek kalorijų man reikia?

Kcal skaičiuoklė jums padės suskaičiuoti, kiek kalorijų suvartojate. O iš kur žinoti, kokia yra dienos kalorijų norma? Spauskite ant vienos iš šių kalorijų normos skaičiuoklių:

Maisto kalorijų lentelė

Žemiau esančiame meniu pasirinkite konkrečia maisto produktų kategoriją. Paspaudus ant jos, išsiskleis tos maisto produktų kategorijos kalorijų lentelė. Joje matysite visus tos kategorijos produktus ir kalorijų, angliavandenių, baltymų, riebalų kiekius 100 gramų to produkto.

Produktas

Kalorijos (KCAL)

Angliavandeniai (g)

Baltymai (g)

Riebalai (g)

Aviena

241

0

14.5

20.3

Antiena

310

0.2

13.5

28.4

Antiena (kepenys)

136

3.5

18.7

4.6

Elniena

157

0

21.8

7.1

Ėriena

244

0

17

19

Jautiena (faršas 10% rieb.)

176

0

20

10

Jautiena (faršas 20% rieb.)

254

0

17.3

20

Jautiena (kepenys)

132

4.5

19.2

4

Jautiena (kumpis be kaulo)

117

0

20.9

1

Jautiena (liežuvis)

279

3.8

15

7

Jautiena (nugarinė be kaulo)

246

0

20

18

Jautiena (mentė be kaulo)

143

0

18

8

Jautiena (sprandinė be kaulo)

157

0

16.7

10.1

Jautiena (šonkauliai)

388

0

14.4

36.2

Jautiena (šoninė)

154

0

20.3

7.4

Kalakutiena

127

0

17.5

6.2

Kalakutiena (faršas)

148

0

19.7

7.7

Kalakutiena (krūtinėlė su oda)

155

0

21.9

7.5

Kalakutiena (krūtinėlė be odos)

109

0

21.5

2.4

Kalakutiena (šlaunelės)

117

0

16

6

Kiauliena (karka be kaulo)

229

0

18

17

Kiauliena (kepenys)

132

1.5

20.7

4.8

Kiauliena (kepenų paštetas)

236

5.4

11

19.1

Kiauliena (faršas)

236

0

16.9

21.2

Kiauliena (kumpis be kaulo)

135

0

18

7

Kiauliena (liežuvis)

202

0.5

16.4

15

Kiauliena (mentė be kaulo)

207

0

14.4

16.5

Kiauliena (nugarinė be kaulo)

120

0

21

3.5

Kiauliena (šoninė be kaulo)

482

0

7

51

Kiauliena (sprandinė be kaulo)

223

0

14

19

Kiauliena (šonkauliai)

277

0

15

23

Stirniena

100

0

21.8

1.4

Šerniena

122

0

21.5

3.3

Triušiena

183

0

21.1

11

Veršiena (mentė)

132

0

19.3

5.4

Veršiena (nugarinė)

104

0

19.6

2.7

Veršiena (šonkauliai)

162

0

18.9

9

Veršiena (faršas)

144

0

20.3

7

Veršiena (kepenys)

140

3

20

4.9

Veršiena (liežuvis)

131

2

17.2

5.5

Vištiena (blauzdelės)

161

0

18.1

9.2

Vištiena (krūtinėlė su oda)

172

0

20.9

9.3

Vištiena (krūtinėlė be odos)

104

0

23.6

0.9

Vištiena (faršas)

137

0.5

17.8

2.1

Vištiena (kepenėlės)

105

1

18

3

Vištiena (kepenėlių paštetas)

249

2.5

11

21

Vištiena (širdelės)

81

0.6

16

1.5

Vištiena (šlaunelės su oda)

193

0

20.4

12.4

Vištiena (šlaunelės be odos)

156

0

17.8

6.8

Vištiena (šlaunelių mėsa be odos ir kaulo)

117

0

20.1

3.9

Vištiena (sparneliai)

101

0

10.4

6.6

 Produktas

Kalorijos (KCAL)

Angliavandeniai (g)

Baltymai (g)

Riebalai (g)

Pastabos

Ančiuviai

131

0

20.5

4.8

 

Ešerys

97

0

18.4

2

 

Ikrai

267

1.9

25

17.9

 

Kalmaras

92

0

15.6

1.4

 

Kardžuvė

144

0

19.7

6.7

 

Karpis

123

0.1

17.1

6

 

Krevetės

84

0.8

18.1

0.8

 

Krabas

85

0.1

18.7

1.1

 

Krabų lazdelės

115

17.5

6.8

1.8

 

Karšis

98

0

17

4.1

 

Lašiša

202

0

19.9

13.6

 

Lydeka

87

0.1

19.7

0.8

 

Menkė

75

0.1

17.7

0.4

 

Omaras

77

0

16.5

0.8

 

Otas

124

0

20

4.8

 

Pangasija

97

0

15

4

 

Plekšnė

93

0

17

2.7

 

Silkė

196

0

16.4

14

 

Skumbrė

174

0.1

18.8

10.9

 

Skumbrė (karšto rūkymo)

205

0

19

14

 

Skorpionžuvė

120

0

23.8

2

 

Sterkas

84

0

18.4

1.1

 

Stinta

97

0

17.6

2.4

 

Šamas

95

0

16.4

2.8

 

Šprotai (aliejuje)

347

0.5

15.1

31.6

 

Tunas

144

0

23.3

4.9

 

Tunas (skardinėje, savo sultyse)

110

0

26

0

Skardinėje dažniausiai būna 185 g tuno

Tunas (skardinėje, aliejuje)

286

0

23.5

20

Skardinėje dažniausiai būna 185 g tuno

Ungurys

250

0

10.2

23.3

 

Upėtakis

111

0

18

4

 

Vilkžuvė

123

0

22.4

3

 

 Produktas

Kalorijos (KCAL)

Angliavandeniai (g)

Baltymai (g)

Riebalai (g)

Pastabos

Grietinė (12% rieb.)

137

4.2

3

12

Šaukštelis grietinės = 10 g

Šaukštas grietinės = 25 g

Grietinė (18% rieb.)

186

3.6

2.5

18

Šaukštelis grietinės = 10 g

Šaukštas grietinės = 25 g

Grietinė (20% rieb.)

206

3.2

2.8

20

Šaukštelis grietinės = 10 g

Šaukštas grietinės = 25 g

Grietinė (25% rieb.)

249

3.3

2.6

25

Šaukštelis grietinės = 10 g

Šaukštas grietinės = 25 g

Grietinė (30% rieb.)

293

3.1

2.4

30

Šaukštelis grietinės = 10 g

Šaukštas grietinės = 25 g

Grietinėlė (10% rieb.)

118

4

3

10

Šaukštelis grietinėlės = 5 g

Šaukštas grietinėlės = 15 g

Grietinėlė (20% rieb.)

205

3.6

2.8

20

Šaukštelis grietinėlės = 5 g

Šaukštas grietinėlės = 15 g

Grietinėlė (25% rieb.)

244

3.4

2.4

25

Šaukštelis grietinėlės = 5 g

Šaukštas grietinėlės = 15 g

Jogurtas (graikiškas 2% rieb.)

70

4

9

2

Indelyje dažniausiai būna 400 g jogurto

Jogurtas (graikiškas 10% rieb.)

117

3.2

3.6

10

 

Kefyras (1.5% rieb.)

46

4.7

3.3

1.5

Kefyro 100 ml = 100 g

Kefyras (2.5% rieb.)

52

4.1

3.2

2.5

Kefyro 100 ml = 100 g

Kefyras (3.2% rieb.)

56

4.1

3.2

3.2

Kefyro 100 ml = 100 g

Kefyras (3.5% rieb.)

62

4.4

3.3

3.5

Kefyro 100 ml = 100 g

Pasukos

40

4.7

3.3

1

Pasukos 100 ml = 100 g

Pienas (1% rieb.)

43

4.8

3.4

1

Pieno 100 ml = 100 g

Pienas (2.5% rieb.)

56

4.9

3.4

2.5

Pieno 100 ml = 100 g

Pienas (3.2% rieb.)

61

4.8

3.3

3.2

Pieno 100 ml = 100 g

Pienas (3.5% rieb.)

65

4.8

3.3

3.5

Pieno 100 ml = 100 g

Pienas (avižų)

44

9

1.3

0.6

Pieno 100 ml = 100 g

Pienas (kokosų)

230

5.5

2.3

23.8

Pieno 100 ml = 100 g

Pienas (kondensuotas 8% rieb.)

323

56

6.8

8

 

Pienas (ožkos)

69

4.5

3.2

4.1

Pieno 100 ml = 100 g

Sūris (10% rieb.)

230

0

34

10

 

Sūris (15% rieb.)

260

0

31

15

 

Sūris (20 % rieb.)

281

2.2

19.4

21.6

 

Sūris (32% rieb.)

398

0

33

29

 

Sūris (45% rieb.)

347

0

26

27

 

Sūris (48% rieb.)

347

0

23.4

27.4

 

Sūris (50% rieb.)

357

0.3

22.6

28.7

 

Sūris (maskarponės 77% rieb.)

314

2.5

3.2

32

 

Sūris (fetos 21% rieb.)

264

4.1

14.2

21.3

 

Sūris (fetos 30% rieb.)

190

7.5

13

12

 

Sūris (fetos 45% rieb.)

276

0.7

16.5

23

 

Sūris (varškės 2% rieb.)

90

3.6

13.7

1.9

Gabalėlis sūrio = 30 g

Sūris (varškės 13% rieb.)

213

3.6

20.1

13

Gabalėlis sūrio = 30 g

Sūris (varškės 22% rieb.)

287

3.8

18.2

22

Gabalėlis sūrio = 30 g

Sūris (pelėsinis)

334

0.5

20.8

27.7

 

Sūris (tofu)

128

1.6

14.2

7

 

Sūris (graikiškas baltasis)

212

3.9

12.7

16.1

 

Sviestas (66% rieb.)

610

1.3

0.8

66

 

Sviestas (72% rieb.)

660

1.3

0.8

72

 

Sviestas (82% rieb.)

743

0.8

0.5

82

 

Varškė (0.5% rieb.)

99

3.5

19.8

0.5

Pakelyje dažniausiai būna 180 g varškės

Varškė (9% rieb.)

149

2

15

9

Pakelyje dažniausiai būna 180 g varškės

Varškė (18% rieb.)

234

3.8

14

18

Pakelyje dažniausiai būna 180 g varškės

Varškė (grūdėta 7% rieb.)

121

2.7

12

7

Indelyje dažniausiai būna 150 g varškės

 Produktas

Kalorijos (KCAL)

Angliavandeniai (g)

Baltymai (g)

Riebalai (g)

Pastabos

Batonas

263

53

8

12

Riekelė batono = 30 g

Dribsniai (3 grūdų)

291

70.7

11.7

2.1

 

Dribsniai (4 grūdų)

344

63

10

3

 

Dribsniai (5 grūdų)

353

72.3

10.8

2.3

 

Dribsniai (6 grūdų)

329

68.5

12.4

1.5

 

Dribsniai (7 grūdų)

343

68

12.6

4.1

 

Dribsniai (8 grūdų)

337

60

12

4.6

 

Dribsniai (avižiniai)

336

50

11

6

 

Duona (balta)

270

49

10

3.4

Riekelė duonos = 35 g

Duona (juoda)

225

46.5

7.5

1

Riekelė duonos = 35 g

Džiūvėsėliai (malti)

395

72

13.4

5.3

Šaukštelis džiūvėsėlių = 5 g

Šaukštas džiūvėsėlių = 15 g

Grikiai

349

69.3

12.6

3.1

 

Kuskusas

376

77.4

12.8

0.6

 

Makaronai

360

74

12

2

 

Makaronai (pilno grūdo)

359

71.6

12.9

2.3

 

Manų kruopos

349

75

10

1

 

Miltai (kvietiniai)

479

100

17.9

2.4

Šaukštelis miltų = 10 g

Šaukštas miltų = 30 g

Miltai (ruginiai)

330

75.7

7.7

1.2

Šaukštelis miltų = 10 g

Šaukštas miltų = 30 g

Miltai (spelta)

343

70.8

13.8

2.3

Šaukštelis miltų = 10 g

Šaukštas miltų = 30 g

Miltai (ryžių)

366

80.1

6

1.4

Šaukštelis miltų = 10 g

Šaukštas miltų = 30 g

Miltai (kukurūzų)

361

76.9

6.9

3.9

Šaukštelis miltų = 10 g

Šaukštas miltų = 30 g

Miltai (kokosų)

359

54.7

19.2

13.5

Šaukštelis miltų = 10 g

Šaukštas miltų = 30 g

Miltai (migdolų)

645

10

25

54

Šaukštelis miltų = 10 g

Šaukštas miltų = 30 g

Miltai (sojų)

434

31.9

37.8

20.7

Šaukštelis miltų = 10 g

Šaukštas miltų = 30 g

Miltai (avižiniai)

404

65.7

14.7

9.1

Šaukštelis miltų = 10 g

Šaukštas miltų = 30 g

Miltai (avinžirnių)

387

57.8

22.4

6.7

Šaukštelis miltų = 10 g

Šaukštas miltų = 30 g

Miltai (miežiniai)

361

78.3

10.3

1.8

Šaukštelis miltų = 10 g

Šaukštas miltų = 30 g

Perlinės kruopos

322

63.2

8.3

0.3

 

Ryžiai (basmati)

350

77.4

7.1

1.3

 

Ryžiai (ilgagrūdžiai)

351

78.4

6.9

0.6

 

Ryžiai (plikyti)

356

76.5

8.8

0.4

 

Ryžiai (rudieji)

372

77.2

7.9

2.6

 

Ryžiai (laukiniai)

357

74.9

14.7

1.1

 

Trapučiai (ryžių)

378

79.5

8.2

2.3

Traputis = 7 g

Trapučiai (grikių)

380

80.1

9

3.5

Traputis = 7 g

Trapučiai (kukurūzų)

372

83.6

8.8

1.1

Traputis = 7 g

 Produktas

Kalorijos (KCAL)

Angliavandeniai (g)

Baltymai (g)

Riebalai (g)

Pastabos

Agrastai

44

10

1

0

 

Abrikosai

48

11.1

14

0.3

 

Abrikosai (džiovinti)

320

82.8

4.9

0.6

 

Abrikosai (konservuoti)

63

16.5

0.5

0.1

 

Ananasai

49

12.3

0.3

0.4

 

Ananasai (konservuoti)

60

16

0

0

 

Ananasai (džiovinti)

347

865

0.1

0

 

Apelsinai

47

11.7

0.9

0.1

 

Arbūzai

32

7.1

0.6

0.4

 

Aronijos

51

10.9

1.5

0.1

 

Avietės

38

12

1.2

0.6

 

Bananai

92

23.4

1

0.4

 

Bananai (džiovinti)

346

88.2

3.8

1.8

Vidutinis bananas = 100 g

Braškės

30

7

0.6

0.3

 

Bruknės

38

8.2

0.7

0

 

Citrinos

29

9.3

1.1

0.3

 

Datulės

277

75

1.8

0.2

 

Datulės (džiovintos)

344

83

2

0.1

 

Figos

47

44.1

1.6

1.6

 

Figos (džiovintos)

250

55

3.5

1.3

 

Gervuogės

52

12.7

0.7

0.3

 

Granatai

68

17.1

0.9

0.3

 

Greipfrutai

44

10.1

0.5

0.2

 

Greipfrutas (pomelo)

57

12.2

0.7

0.6

 

Serbentai (juodieji)

52

15.4

1.4

0.4

 

Serbentai (raudonieji)

38

12.8

1.1

0.3

 

Serbentai (baltieji)

37

13.8

0.7

0.2

 

Kiviai

61

14.8

0.9

0.4

 

Kriaušės

52

13.4

0.4

0.3

 

Kriaušės (džiovintos)

223

56.4

2.1

0

 

Laimai

30

10.5

0.7

0.2

 

Linų sėmenys

534

29

18

42

 

Mandarinai

54

13

74

12

 

Mangai

65

17

0.5

0.2

 

Melionai

25

6.1

0.4

0

 

Mėlynės

44

11

0.7

0.6

 

Nektarinai

49

11.7

0.9

0.4

 

Obuoliai

53

13

0.5

0.5

Mažas obuolys = 120 g

Vidutinis obuolys = 150 g

Didelis obuolys = 170 g

Obuoliai (džiovinti)

273

68

3.2

0

 

Papaja

39

9.8

0.6

0.1

 

Papaja (džiovinta)

271

67.2

4.6

0.5

 

Persikai

50

12.2

0.8

0.2

 

Persikai (džiovinti)

325

83.1

4.8

1

 

Persimonai

70

18.5

0.5

0.1

 

Persimonai (džiovinti)

274

73.4

1.3

0.5

 

Pistacijos

648

16.2

22.4

53.9

 

Rabarbarai

21

4.5

0.9

0.2

 

Razinos

302

71

2.4

0.1

 

Slyvos

55

13

0.7

0.6

 

Slyvos (džiovintos)

264

55.6

2.3

0

 

Spanguolės

49

12.6

0.3

0.2

 

Spanguolės (džiovintos)

346

80.4

0.9

0.6

 

Šilauogės

44

11.5

0.7

0.5

 

Vynuogės

69

17.6

0.7

0.4

 

Trešnės

50

10.6

1.1

0.4

 

Vyšnios

51

12.2

1

0.6

 

Žemuogės

41

9.7

0.9

0.4

 

 Produktas

Kalorijos (KCAL)

Angliavandeniai (g)

Baltymai (g)

Riebalai (g)

Pastabos

Agurkai

11

2.3

0.8

0.2

Vidutinis agurkas = 80 g

Didelis agurkas = 115 g

Ilgavaisis agurkas = 300 g

Agurkai (marinuoti)

11

2.3

0.3

0.2

 

Agurkai (rauginti)

91

21

0.6

0.4

 

Agurotis

25

5

1

0

 

Alyvuogės (žalios, be kauliuko)

147

2.8

0.9

15

 

Alyvuogės (juodos, be kauliuko)

143

0.1

1.2

15.1

 

Avinžirniai

320

49

21

5

 

Avinžirniai (konservuoti)

120

14

6.4

2.2

 

Avokadai

222

6

1.9

23.5

Vidutinis avokadas = 150 g

Baklažanai

28

6.6

0.8

0.2

 

Baravykai

29

4.5

4.4

0.5

 

Batatai (saldžiosios bulvės)

86

20

1.5

0.1

Vidutinis batatas = 135 g

Bulvės

82

18

2

0

Vidutinė bulvė = 100 g

Brokoliai

28

5

2.9

0.3

 

Burokėliai

43

9.5

1.6

0.1

 

Cukinija

16

3.4

1.2

0.1

 

Česnakai

90

18

5.5

0

Skiltelė česnako = 3 g

Kalafijorai

31

6

2

0

 

Kopūstas (pekino)

11

3.4

1.2

0.3

 

Kopūstas (briuselio)

41

7.8

3.7

0.4

 

Kopūstas (žiedinis)

25

5.2

1.9

0.2

 

Kopūstas (kale)

49

9

4.3

0.9

 

Kopūstai (rauginti)

23

5.4

1.5

0

 

Kopūstas

22

5.4

1.5

0.2

 

Krapai (švieži)

43

7

3.4

1.1

 

Krapai (džiovinti)

253

55.8

20

4.4

Šaukštelis krapų = 1 g

Krienas

61

18.3

2.6

0.3

 

Kukurūzai

94

19.8

3.7

1.6

 

Kukurūzai (konservuoti)

100

20

2.9

0.6

 

Kukurūzai (spraginti aliejuje)

500

57.2

28

9

 

Kukurūzai (spraginti be aliejaus)

382

78

4.2

12

 

Lęšiai

312

55.7

25.4

1.1

 

Moliūgai

26

6.5

1

0.1

 

Morkos

45

10.4

1

0.1

 

Paprika (raudonoji)

37

7.2

1.2

0.4

Vidutinė paprika = 140 g

Paprika (geltonoji)

50

11.8

2

0.4

Vidutinė paprika = 140 g

Paprika (žalioji)

24

5.5

1.1

0.2

Vidutinė paprika = 140 g

Pastarnokai

75

18

1.2

0.3

 

Petražolės

35

9

4.2

0.4

 

Petražolės (džiovintos)

153

53.3

20.6

3.8

 

Pievagrybiai

20

3

2.8

0.2

 

Pomidorai

18

3.9

0.9

0.2

Vyšninis pomidoras = 15 g

Mažas pomidoras = 60 g

Vidutinis pomidoras = 120 g

Didelis pomidoras = 180 g

Pomidorai (saulėje džiovinti)

258

55.8

14

3

 

Pomidorai (konservuoti)

20

3

1.2

0.2

 

Poras

30

6.8

2.2

0.3

Vidutinis poras = 100 g

Pupelės (šparaginės)

26

7.6

2

0.3

 

Pupelės (baltosios)

333

60.3

23.4

0.9

 

Pupelės (raudonosios)

350

54

24

1.5

 

Pupelės (geltonosios)

344

60.5

22

2.6

 

Pupelės (juodosios)

341

62.4

21.6

1.4

 

Pupelės (sojų)

416

30.1

36.4

19.9

 

Ridikai

25

5.2

1.4

0

 

Ropės

27

6.2

0.9

0.1

 

Rukola

25

3.6

2.6

0.7

 

Rūgštynės

22

4.2

1.2

0

 

Salotos (lapai)

12

2.5

1.3

0.3

 

Salierai

7

0.9

0.5

0.2

 

Smidrai

20

3

2

0

 

Šiitake grybai (Shiitake)

34

6.8

2.2

0.5

 

Šiitake grybai (Shiitake, džiovinti)

296

75.4

9.6

1

 

Šiitake grybai (Shiitake, kepinti)

39

7.7

3.5

0.4

 

Šparagai

24

4.2

2.5

0.3

 

Špinatai

19

3

2.5

0.2

 

Svogūnai

40

9.3

1.1

0.1

 

Svogūnų laiškai

20

3.8

2.8

0.2

 

Voveraitės

38

7

1.5

0.5

 

Žirneliai (konservuoti)

73

7.4

5.5

0.1

 

Žirniai

294

48.6

20.5

2

 

 Produktas

Kalorijos (KCAL)

Angliavandeniai (g)

Baltymai (g)

Riebalai (g)

Pastabos

Aguonos

517

24.7

20

46.7

 

Anakardžių riešutai

585

30.5

15.8

46.3

 

Čija sėklos (chia)

490

43.6

15.7

30.6

 

Graikiniai riešutai

654

13.7

15.2

65.2

 

Kedro riešutai

672

13

13.6

68.4

 

Kokoso riešutas

362

15.2

4.5

35.3

 

Kokoso drožlės

648

7.2

7

61.4

 

Kokoso kubeliai

450

63.6

3.4

18.8

 

Kmynai

334

50

19.8

14.5

 

Lazdyno riešutai

658

14.9

17.6

63.2

 

Migdolų riešutai

575

22

21

49

 

Moliūgų sėklos

446

8.5

24.1

39.1

Sveriamos nelukštentos

Moliūgų sėklos (lukštentos)

560

14

24

45

Sveriamos tik išlukštentos

Muskato riešutai

447

37.3

7.1

36.3

 

Riešutų sviestas

625

13

26

51

 

Saulėgrąžos

385

13.5

14.2

30.9

Sveriamos nelukštentos

Saulėgrąžos (lukštentos)

611

21.4

22.5

49

Sveriamos tik išlukštentos

Sezamų sėklos

626

15

22

53

 

Žemės riešutai

569

19.2

25.7

46.1

 

 Produktas

Kalorijos (KCAL)

Angliavandeniai (g)

Baltymai (g)

Riebalai (g)

Pastabos

Kiaušinis (S dydžio)

57

0.3

4.4

4.3

S dydžio = 53 g

Kiaušinis (M dydžio)

63

0.3

4.9

4.7

M dydžio = 58 g

Kiaušinis (L dydžio)

68

0.3

5.3

5.1

L dydžio = 63 g

Kiaušinio baltymas

52

0.7

11

0.2

Vidutinis baltymas = 31 g

Kiaušinio trynys

359

0.7

16.3

32.1

Vidutinis trynys = 17 g

Kiaušinis (putpelės)

158

0.4

13.1

11.1

Vidutinis putpelės kiaušinis = 10 g

 Produktas

Kalorijos (KCAL)

Angliavandeniai (g)

Baltymai (g)

Riebalai (g)

Pastabos

Actas

14

5.9

0

0

Šaukštelis acto = 5 g

Šaukštas acto = 15 g

Garstyčios

167

22

5.7

6.4

Šaukštelis garstyčių = 9 g

Šaukštas garstyčių = 20 g

Kečupas (pomidorų padažas)

112

24.8

1.8

0.5

Šaukštelis kečupo = 9 g

Šaukštas kečupo = 20 g

Krienai (trinti)

100

15

1.4

4.2

 

Pomidorų pasta

110

23.7

3.9

0.5

Šaukštelis pomidorų pastos = 10 g

Šaukštas pomidorų pastos = 25 g

Majonezas (riebus)

337

5.2

0.3

35

Šaukštelis majonezo = 10 g

Šaukštas majonezo = 25 g

Majonezas (neriebus)

250

6.1

0.1

25

Šaukštelis majonezo = 10 g

Šaukštas majonezo = 25 g

Majonezas (jogurtinis)

248

9.6

0.7

23

Šaukštelis majonezo = 10 g

Šaukštas majonezo = 25 g

Salsa padažas

22

5

1.1

0.2

 

Sojų padažas

53

8.5

5.2

0.1

 

Terijaki padažas (Teriyaki)

84

16

5.9

0

 

 Produktas

Kalorijos (KCAL)

Angliavandeniai (g)

Baltymai (g)

Riebalai (g)

Pastabos

Aliejus (alyvuogių)

900

0

0

100

Šaukštelis aliejaus = 5 g

Šaukštas aliejaus = 20 g

Aliejus (graikinių riešutų)

884

0

0

100

Šaukštelis aliejaus = 5 g

Šaukštas aliejaus = 20 g

Aliejus (kanapių)

886

0

0

99.8

Šaukštelis aliejaus = 5 g

Šaukštas aliejaus = 20 g

Aliejus (kokosų)

892

0

0

99.1

Šaukštelis aliejaus = 5 g

Šaukštas aliejaus = 20 g

Aliejus (linų sėmenų)

884

0

0

100

Šaukštelis aliejaus = 5 g

Šaukštas aliejaus = 20 g

Aliejus (palmių)

862

0

0

100

Šaukštelis aliejaus = 5 g

Šaukštas aliejaus = 20 g

Aliejus (rapsų)

827

0

0

92

Šaukštelis aliejaus = 5 g

Šaukštas aliejaus = 20 g

Aliejus (saulėgrąžų)

828

0

0

92

Šaukštelis aliejaus = 5 g

Šaukštas aliejaus = 20 g

Aliejus (sezamų)

884

0

0

100

Šaukštelis aliejaus = 5 g

Šaukštas aliejaus = 20 g

Margarinas (39% rieb.)

346

0

0

32

 

Margarinas (40% rieb.)

360

0

0

40

 

Margarinas (60% rieb.)

541

0.2

0.1

60

 

Margarinas (80% rieb.)

721

0.2

0.1

80

 

Produktas

Kalorijos (KCAL)

Angliavandeniai (g)

Baltymai (g)

Riebalai (g)

Chalva (saulėgrąžų)

517

54.6

11.6

30

Juodas šokoladas (70% kakavos)

537

30.6

8.9

38.2

Juodas šokoladas (72% kakavos)

558

33

8.4

41

Juodas šokoladas (75% kakavos)

590

27

7.1

48

Juodas šokoladas (82% kakavos)

584

23.2

10

47.1

Juodas šokoladas (85% kakavos)

600

18

5.5

34

Juodas šokoladas (90% kakavos)

598

15.7

10.9

31.5

Juodas šokoladas (99% kakavos)

646

7.6

11

60

Zefyrai

300

78.6

0.8

0

 Produktas

Kalorijos (KCAL)

Angliavandeniai (g)

Baltymai (g)

Riebalai (g)

Pastabos

Kava (juoda)

2

0

0

0

Šaukštelis kavos = 7 g

Šaukštas kavos = 20 g

Kava (juoda su pienu)

4

0.6

0.4

0

Šaukštelis kavos = 7 g

Šaukštas kavos = 20 g

Kava (espresso)

9

1.8

0

0

Šaukštelis kavos = 7 g

Šaukštas kavos = 20 g

Kakava

446

45

19.9

20.7

Šaukštelis kakavos = 9 g

Šaukštas kakavos = 25 g

Arbata (vaisinė)

1

0

0.1

0

 

Arbata (žalioji)

1

0

0.1

0

 

Arbata (juodoji)

1

0

0.1

0

 

Arbata (baltoji)

1

0

0.1

0

 

 Produktas

Kalorijos (KCAL)

Angliavandeniai (g)

Baltymai (g)

Riebalai (g)

Pastabos

Cukrus (baltasis)

395

99.8

0

0

 

Cukrus (rudasis)

376

97.3

0

0

 

Lauro lapai (džiovinti)

277

71

9.4

5.4

 

Mielės

77

8.1

14.7

1.3

 

Medus

324

81.7

0.3

0

Šaukštelis medaus = 9 g

Šaukštas medaus = 30 g

Mėta

44

8.4

3.3

0.7

 

Mėta (džiovinta)

285

52

20

6

 

Sirupas (klevų)

262

67.2

0

0.2

 

Sirupas (šokoladinis)

347

59

4.4

13.4

 

Sultinys (jautienos)

24

1.4

4.4

0

 

Sultinys (vištienos)

5

0.2

0.2

0.3

 

Sultinys (žuvies)

17

0

2.3

0.8

 

Želatina

335

89.8

0

0

 

Nori gražesnio kūno greitai?