Kalorijų skaičiuoklė

Maisto kalorijų skaičiuoklė padės jums suskaičiuoti, kokią maistinę vertę, t. y. kiek kalorijų (kcal), angliavandenių, baltymų ir riebalų gaunate su suvartojamu maistu per dieną. Šis įrankis tinka ir vyrams, ir moterims.

Kaip jau tikriausiai žinote, norint priaugti svorio, reikia suvartoti daugiau kcal, negu jų sudeginate per dieną. Norint numesti svorio, reikia suvartoti mažiau kcal nei jų sudeginate per dieną. Ir nereikia išradinėti jokio dviračio, nes visos dietos remiasi šia paprasta taisykle! Visa paslaptis – tai kalorijos.  

Pasidalinkite šia lietuviška kalorijų skaičiuokle bei kalorijų lentele su savo draugais! Kalorijų skaičiavimas dar niekada nebuvo toks paprastas ir smagus!

👉 Papildai sportuojantiems žmonėms

Produktas
Kiekis (g)
KCAL A B R

IŠ VISO

Išsaugoti PDF

0 0 0 0
Vidutiniai produktų svoriai

 

Agurkas

Vidutinis = 80 g | Didelis = 115 g | Ilgavaisis = 300 g

Avokadas

Vidutinis (tik valgomoji dalis) = 150 g

Batonas

Riekelė = 30 g

Bananas

Vidutinis = 100 g

Batatas

Vidutinis = 135 g

Bulvė

Vidutinė = 100 g

Česnakas

Skiltelė = 3 g

Duona

Riekelė = 35 g

Kiaušinis (S dydžio)

S dydžio = 53 g

Kiaušinis (M dydžio)

M dydžio = 58 g

Kiaušinis (L dydžio)

L dydžio = 63 g

Kiaušinio baltymas

Vidutinis = 31 g

Kiaušinio trynys

Vidutinis = 17 g

Obuolys

Mažas = 120 g | Vidutinis = 150 g | Didelis = 170 g

Pomidoras

Vyšninis = 15 g | Mažas = 60 g | Vidutinis = 120 g | Didelis = 180 g

Trapučiai

1 traputis = 7 g

Naudojimosi instrukcija

Skaičiuoklės sąvokos

  • Produktas – tai vartojamas maisto produktas (mėsa, žuvis, pieno produktas, grūdai, daržovė, vaisius, aliejus ir kt.), kurio maistinę vertę pageidaujate apskaičiuoti.
  • Kiekis (g) – produkto kiekis gramais.
  • KCAL – konkretaus produkto kiekio kaloringumas, matuojamas kilokalorijomis.
  • A – konkretaus produkto kiekio turimas angliavandenių kiekis, matuojamas gramais.
  • B – konkretaus produkto kiekio turimas baltymų kiekis, matuojamas gramais.
  • R – konkretaus produkto kiekio turimas riebalų kiekis, matuojamas gramais.
  • x – įvesto produkto eilutės pašalinimo simbolis.
  • IŠ VISO – tai eilutė, kurioje suskaičiuojama bendra suvestų produktų maistinės vertės parametrų (kalorijų, angliavandenių, baltymų ir riebalų), suma.
  • IŠSAUGOTI PDF –  funkcija, kuri išsaugo suvestus lentelės duomenis PDF formatu.

 

Naudojimosi instrukcija

  • Norėdami pradėti naudotis kalorijų skaičiuokle, laukelyje Ieškoti produkto… suveskite maisto produktus, kuriuos suvartojate per parą.
  • Suradus produktą, paspauskite ant jo ir jis bus įtrauktas į skaičiuoklę.
  • Po produktu esančiame laukelyje Kiekis (g), galite redaguoti įvesto produkto kiekį.
  • Įvedus produktą, kartokite minėtą procedūrą tol, kol suvesite visus per parą suvartojamus maisto produktus.
  • Norėdami pašalinti įvestą produktą, ties juo, dešinėje pusėje, spauskite mygtuką x.
  • Norėdami sužinoti, kiek vidutiniškai sveria tam tikras maisto produktas, skaitykite po skaičiuokle esančią skiltį Vidutiniai produktų svoriai.
  • Skaičiuoklėje įvesti produktai yra be prekės ženklų, o jų maistinė vertė atitinka vidurkį.
  • Dėl produkto įtraukimo į skaičiuoklę, susisiekite su mumis per socialinius tinklus arba [email protected]
Kiek kalorijų man reikia?

Kalorijų skaičiuoklė jums padės suskaičiuoti, kiek kalorijų suvartojate. O kiek kalorijų jums reikia suvartoti per dieną? Tai atsakys dienos kalorijų normos skaičiuoklė. Norėdami sužinoti savo kūno masės indeksą, pasinaudokite KMI skaičiuokle.

Kas yra kalorijų lentelė?

Kalorijų lentelė – tai patogi duomenų lentelė, kurioje rasite maisto produktų duomenis: kaloringumą, angliavandenių, baltymų ir riebalų kiekius. Kalorijų lentelė yra puikus kalorijų skaičiuoklės pakaitalas, jeigu norite surasti maisto produkto duomenis, tačiau dar nesate išsirinkę konkretaus produkto.

Kaip naudotis kalorijų lentele?

Norint sužinoti dominančio maisto produkto duomenis, kalorijų lentelėje reikia išsirinkti produkto kategoriją (pvz. mėsa, žuvis, pieno produktas, vaisius, daržovė ir t.t.). Produktai, kurie nėra priskiriami konkrečiai kategorijai (pvz. prieskoniai, medus, pusfabrikačiai), yra įtraukti į kategoriją, pavadintą kaip „Kita“. Pasirinkite konkrečią maisto produktų kategoriją. Paspaudus ant jos, išsiskleis tos abėcėlės tvarka išrikiuota maisto produktų lentelė. Šiuos metu kalorijų lentelėje iš viso yra įtraukta daugiau nei 600 unikalių maisto produktų ir šis skaičius nuolat auga.

Kalorijų lentelė

Produktas

KCAL

A

B

R

Aviena

241

0

14.5

20.3

Antiena

310

0.2

13.5

28.4

Antiena (kepenys)

136

3.5

18.7

4.6

Bebriena (konservuota)

123

0.1

14.1

7.1

Dešrelės (kiaulienos)

211

0.5

15

17

Dešrelės (kalakutienos)

273

1.2

13.8

23.7

Dešrelės (jautienos)

143

1.7

16

8

Dešrelės (pieniškos)

236

0.8

11

21

Dešrelės (vištienos)

197

6

14

13

Dešrelės (vytintos)

430

4.5

29

33

Elniena

157

0

21.8

7.1

Ėriena

244

0

17

19

Jautiena (faršas 10% rieb.)

176

0

20

10

Jautiena (faršas 20% rieb.)

254

0

17.3

20

Jautiena (kepenys)

132

4.5

19.2

4

Jautiena (kumpis be kaulo)

117

0

20.9

1

Jautiena (liežuvis)

279

3.8

15

7

Jautiena (nugarinė be kaulo)

246

0

20

18

Jautiena (mentė be kaulo)

143

0

18

8

Jautiena (sprandinė be kaulo)

157

0

16.7

10.1

Jautiena (šonkauliai)

388

0

14.4

36.2

Jautiena (šoninė)

154

0

20.3

7.4

Kalakutiena

127

0

17.5

6.2

Kalakutiena (faršas)

148

0

19.7

7.7

Kalakutiena (krūtinėlė su oda)

155

0

21.9

7.5

Kalakutiena (krūtinėlė be odos)

109

0

21.5

2.4

Kalakutiena (šlaunelės)

117

0

16

6

Kiauliena (karka be kaulo)

229

0

18

17

Kiauliena (kepenys)

132

1.5

20.7

4.8

Kiauliena (kepenų paštetas)

236

5.4

11

19.1

Kiauliena (faršas)

236

0

16.9

21.2

Kiauliena (kumpis be kaulo)

135

0

18

7

Kiauliena (liežuvis)

202

0.5

16.4

15

Kiauliena (mentė be kaulo)

207

0

14.4

16.5

Kiauliena (nugarinė be kaulo)

120

0

21

3.5

Kiauliena (šoninė be kaulo)

482

0

7

51

Kiauliena (sprandinė be kaulo)

223

0

14

19

Kiauliena (šonkauliai)

277

0

15

23

Stirniena

100

0

21.8

1.4

Šerniena

122

0

21.5

3.3

Triušiena

183

0

21.1

11

Veršiena (mentė)

132

0

19.3

5.4

Veršiena (nugarinė)

104

0

19.6

2.7

Veršiena (šonkauliai)

162

0

18.9

9

Veršiena (faršas)

144

0

20.3

7

Veršiena (kepenys)

140

3

20

4.9

Veršiena (liežuvis)

131

2

17.2

5.5

Vištiena (blauzdelės)

161

0

18.1

9.2

Vištiena (krūtinėlė su oda)

172

0

20.9

9.3

Vištiena (krūtinėlė be odos)

104

0

23.6

0.9

Vištiena (faršas)

137

0.5

17.8

2.1

Vištiena (kepenėlės)

105

1

18

3

Vištiena (kepenėlių paštetas)

249

2.5

11

21

Vištiena (širdelės)

81

0.6

16

1.5

Vištiena (ketvirčiai be odos ir kaulo)

140

0.1

16

8.3

Vištiena (šlaunelės su oda)

193

0

20.4

12.4

Vištiena (šlaunelės be odos)

156

0

17.8

6.8

Vištiena (šlaunelių mėsa be odos ir kaulo)

117

0

20.1

3.9

Vištiena (sparneliai)

101

0

10.4

6.6

 Produktas

KCAL

A

B

R

Ančiuviai

131

0

20.5

4.8

Ešerys

97

0

18.4

2

Ikrai

267

1.9

25

17.9

Kalmaras

92

0

15.6

1.4

Kardžuvė

144

0

19.7

6.7

Karpis

123

0.1

17.1

6

Krevetės

84

0.8

18.1

0.8

Krabas

85

0.1

18.7

1.1

Krabų lazdelės

115

17.5

6.8

1.8

Karšis

98

0

17

4.1

Lašiša

202

0

19.9

13.6

Lydeka

87

0.1

19.7

0.8

Menkė

75

0.1

17.7

0.4

Menkė (ledjūrio)

 

81

0

18.3

0.9

Omaras

77

0

16.5

0.8

Otas

124

0

20

4.8

Pangasija

97

0

15

4

Plekšnė

93

0

17

2.7

Silkė

196

0

16.4

14

Skumbrė

174

0.1

18.8

10.9

Skumbrė (karšto rūkymo)

205

0

19

14

Skorpionžuvė

120

0

23.8

2

Sterkas

84

0

18.4

1.1

Stinta

97

0

17.6

2.4

Šamas

95

0

16.4

2.8

Šprotai (aliejuje)

347

0.5

15.1

31.6

Tunas

144

0

23.3

4.9

Tunas (skardinėje, savo sultyse)

110

0

26

0

Tunas (skardinėje, aliejuje)

286

0

23.5

20

Ungurys

250

0

10.2

23.3

Upėtakis

111

0

18

4

Vilkžuvė

123

0

22.4

3

 Produktas

KCAL

A

B

R

Grietinė (12% rieb.)

137

4.2

3

12

Grietinė (18% rieb.)

186

3.6

2.5

18

Grietinė (20% rieb.)

206

3.2

2.8

20

Grietinė (25% rieb.)

249

3.3

2.6

25

Grietinė (30% rieb.)

293

3.1

2.4

30

Grietinėlė (10% rieb.)

118

4

3

10

Grietinėlė (20% rieb.)

205

3.6

2.8

20

Grietinėlė (25% rieb.)

244

3.4

2.4

25

Jogurtas (graikiškas 2% rieb.)

70

4

9

2

Jogurtas (graikiškas 2.4% rieb.)

76

8.1

5.5

2.4

Jogurtas (graikiškas 3.5% rieb.)

102

11.8

5.7

3.5

Jogurtas (graikiškas 4% rieb.)

80

4

7

4

Jogurtas (graikiškas 10% rieb.)

117

3.2

3.6

10

Kefyras (1.5% rieb.)

46

4.7

3.3

1.5

Kefyras (2.5% rieb.)

52

4.1

3.2

2.5

Kefyras (3.2% rieb.)

56

4.1

3.2

3.2

Kefyras (3.5% rieb.)

62

4.4

3.3

3.5

Pasukos

40

4.7

3.3

1

Pienas (1% rieb.)

43

4.8

3.4

1

Pienas (2.5% rieb.)

56

4.9

3.4

2.5

Pienas (3.2% rieb.)

61

4.8

3.3

3.2

Pienas (3.5% rieb.)

65

4.8

3.3

3.5

Pienas (avižų)

44

9

1.3

0.6

Pienas (kokosų)

230

5.5

2.3

23.8

Pienas (kondensuotas 8% rieb.)

323

56

6.8

8

Pienas (ožkos)

69

4.5

3.2

4.1

Sūris (10% rieb.)

230

0

34

10

Sūris (15% rieb.)

260

0

31

15

Sūris (20 % rieb.)

281

2.2

19.4

21.6

Sūris (25 % rieb.)

340

0

26

26

Sūris (32% rieb.)

398

0

33

29

Sūris (45% rieb.)

347

0

26

27

Sūris (48% rieb.)

347

0

23.4

27.4

Sūris (50% rieb.)

357

0.3

22.6

28.7

Sūris (čederio)

340

0

24

27

Sūris (maskarponės 77% rieb.)

314

2.5

3.2

32

Sūris (mocarelos 40% rieb.)

244

1

19.4

17.7

Sūris (mocarelos 43% rieb.)

311

1

24.3

23.3

Sūris (mocarelos 45% rieb.)

265

1.7

19

20

Sūris (fetos 21% rieb.)

264

4.1

14.2

21.3

Sūris (fetos 30% rieb.)

190

7.5

13

12

Sūris (fetos 45% rieb.)

276

0.7

16.5

23

Sūris (varškės 2% rieb.)

90

3.6

13.7

1.9

Sūris (varškės 13% rieb.)

213

3.6

20.1

13

Sūris (varškės 22% rieb.)

287

3.8

18.2

22

Sūris (pelėsinis)

334

0.5

20.8

27.7

Sūris (tofu)

128

1.6

14.2

7

Sūris (graikiškas baltasis)

212

3.9

12.7

16.1

Sviestas (66% rieb.)

610

1.3

0.8

66

Sviestas (72% rieb.)

660

1.3

0.8

72

Sviestas (82% rieb.)

743

0.8

0.5

82

Sviestas (ghee)

896

0

0.1

99.5

Varškė (0.5% rieb.)

99

3.5

19.8

0.5

Varškė (9% rieb.)

149

2

15

9

Varškė (18% rieb.)

234

3.8

14

18

Varškė (grūdėta 3% rieb.)

79

4

10

3

Varškė (grūdėta 5% rieb.)

120

12

9

4

Varškė (grūdėta 7% rieb.)

121

2.7

12

7

 Produktas

KCAL

A

B

R

Batonas

263

53

8

12

Bulguro kruopos

342

75.9

12.3

1.3

Dribsniai (3 grūdų)

291

70.7

11.7

2.1

Dribsniai (4 grūdų)

344

63

10

3

Dribsniai (5 grūdų)

353

72.3

10.8

2.3

Dribsniai (6 grūdų)

329

68.5

12.4

1.5

Dribsniai (7 grūdų)

343

68

12.6

4.1

Dribsniai (8 grūdų)

337

60

12

4.6

Dribsniai (avižiniai)

336

50

11

6

Duona (balta)

270

49

10

3.4

Duona (juoda)

225

46.5

7.5

1

Duona (pilno grūdo)

245

36

11

4.7

Džiūvėsėliai (malti)

395

72

13.4

5.3

Grikiai

349

69.3

12.6

3.1

Kuskusas

376

77.4

12.8

0.6

Lavašai (paplotėliai)

178

28.6

5.7

3.7

Makaronai

360

74

12

2

Makaronai (pilno grūdo)

359

71.6

12.9

2.3

Manų kruopos

349

75

10

1

Miltai (kvietiniai)

479

100

17.9

2.4

Miltai (ruginiai)

330

75.7

7.7

1.2

Miltai (spelta)

343

70.8

13.8

2.3

Miltai (ryžių)

366

80.1

6

1.4

Miltai (kukurūzų)

361

76.9

6.9

3.9

Miltai (kokosų)

359

54.7

19.2

13.5

Miltai (migdolų)

645

10

25

54

Miltai (sojų)

434

31.9

37.8

20.7

Miltai (avižiniai)

404

65.7

14.7

9.1

Miltai (avinžirnių)

387

57.8

22.4

6.7

Miltai (miežiniai)

361

78.3

10.3

1.8

Perlinės kruopos

322

63.2

8.3

0.3

Ryžiai (basmati)

350

77.4

7.1

1.3

Ryžiai (ilgagrūdžiai)

351

78.4

6.9

0.6

Ryžiai (plikyti)

356

76.5

8.8

0.4

Ryžiai (rudieji)

372

77.2

7.9

2.6

Ryžiai (laukiniai)

357

74.9

14.7

1.1

Tortilijos (paplotėliai)

297

53

8.5

5

Tortilijos (pilno grūdo)

289

46.3

9.3

6

Trapučiai (ryžių)

378

79.5

8.2

2.3

Trapučiai (grikių)

380

80.1

9

3.5

Trapučiai (kukurūzų)

372

83.6

8.8

1.1

 Produktas

KCAL

A

B

R

Agrastai

44

10

1

0

Abrikosai

48

11.1

14

0.3

Abrikosai (džiovinti)

320

82.8

4.9

0.6

Abrikosai (konservuoti)

63

16.5

0.5

0.1

Ananasai

49

12.3

0.3

0.4

Ananasai (konservuoti)

60

16

0

0

Ananasai (džiovinti)

347

865

0.1

0

Apelsinai

47

11.7

0.9

0.1

Arbūzai

32

7.1

0.6

0.4

Aronijos

51

10.9

1.5

0.1

Avietės

38

12

1.2

0.6

Avokadai

222

6

1.9

23.5

Bananai

92

23.4

1

0.4

Bananai (džiovinti)

346

88.2

3.8

1.8

Braškės

30

7

0.6

0.3

Bruknės

38

8.2

0.7

0

Citrinos

29

9.3

1.1

0.3

Datulės

277

75

1.8

0.2

Datulės (džiovintos)

344

83

2

0.1

Figos

47

44.1

1.6

1.6

Figos (džiovintos)

250

55

3.5

1.3

Gervuogės

52

12.7

0.7

0.3

Goji uogos (džiovintos)

325

55

12

0.5

Granatai

68

17.1

0.9

0.3

Greipfrutai

44

10.1

0.5

0.2

Greipfrutas (pomelo)

57

12.2

0.7

0.6

Serbentai (juodieji)

52

15.4

1.4

0.4

Serbentai (raudonieji)

38

12.8

1.1

0.3

Serbentai (baltieji)

37

13.8

0.7

0.2

Kiviai

61

14.8

0.9

0.4

Kriaušės

52

13.4

0.4

0.3

Kriaušės (džiovintos)

223

56.4

2.1

0

Laimai (žaliosios citrinos)

30

10.5

0.7

0.2

Linų sėmenys

534

29

18

42

Mandarinai

54

13

74

12

Mangai

65

17

0.5

0.2

Melionai

25

6.1

0.4

0

Mėlynės

44

11

0.7

0.6

Nektarinai

49

11.7

0.9

0.4

Obuolys

53

13

0.5

0.5

Obuoliai (džiovinti)

273

68

3.2

0

Papaja

39

9.8

0.6

0.1

Papaja (džiovinta)

271

67.2

4.6

0.5

Persikai

50

12.2

0.8

0.2

Persikai (džiovinti)

325

83.1

4.8

1

Persimonai

70

18.5

0.5

0.1

Persimonai (džiovinti)

274

73.4

1.3

0.5

Pistacijos

648

16.2

22.4

53.9

Rabarbarai

21

4.5

0.9

0.2

Razinos

302

71

2.4

0.1

Slyvos

55

13

0.7

0.6

Slyvos (džiovintos)

264

55.6

2.3

0

Spanguolės

49

12.6

0.3

0.2

Spanguolės (džiovintos)

346

80.4

0.9

0.6

Šilauogės

44

11.5

0.7

0.5

Vynuogės

69

17.6

0.7

0.4

Trešnės

50

10.6

1.1

0.4

Vyšnios

51

12.2

1

0.6

Žemuogės

41

9.7

0.9

0.4

 Produktas

KCAL

A

B

R

Agurkas

11

2.3

0.8

0.2

Agurkas (marinuotas)

11

2.3

0.3

0.2

Agurkas (raugintas)

13

2.4

0.6

0.4

Aguročiai

25

5

1

0

Alyvuogės (žalios, be kauliuko)

147

2.8

0.9

15

Alyvuogės (juodos, be kauliuko)

143

0.1

1.2

15.1

Avinžirniai

320

49

21

5

Avinžirniai (konservuoti)

120

14

6.4

2.2

Baklažanai

28

6.6

0.8

0.2

Baravykai

29

4.5

4.4

0.5

Batatai (saldžiosios bulvės)

86

20

1.5

0.1

Bulvės

82

18

2

0

Brokoliai

28

5

2.9

0.3

Burokėliai

43

9.5

1.6

0.1

Cukinijos

16

3.4

1.2

0.1

Česnakas

90

18

5.5

0

Čili pipirai (raudonieji)

40

9.5

2

0.2

Čili pipirai (žalieji)

40

9.5

2

0.2

Kalafijorai

31

6

2

0

Kaparėliai (konservuoti)

 

23

4.9

2.4

0.9

Kopūstai (pekino)

11

3.4

1.2

0.3

Kopūstai (briuselio)

41

7.8

3.7

0.4

Kopūstai (žiediniai)

25

5.2

1.9

0.2

Kopūstai (kale)

49

9

4.3

0.9

Kopūstai (rauginti)

23

5.4

1.5

0

Kopūstai

22

5.4

1.5

0.2

Krapai (švieži)

43

7

3.4

1.1

Krapai (džiovinti)

253

55.8

20

4.4

Krienai

61

18.3

2.6

0.3

Kukurūzai

94

19.8

3.7

1.6

Kukurūzai (konservuoti)

100

20

2.9

0.6

Kukurūzai (spraginti aliejuje)

500

57.2

28

9

Kukurūzai (spraginti be aliejaus)

382

78

4.2

12

Lęšiai

312

55.7

25.4

1.1

Moliūgai

26

6.5

1

0.1

Morkos

45

10.4

1

0.1

Pankoliai

31

7.3

1.2

0.2

Paprikos (raudonosios)

37

7.2

1.2

0.4

Paprikos (geltonosios)

50

11.8

2

0.4

Paprikos (žaliosios)

24

5.5

1.1

0.2

Pastarnokai

75

18

1.2

0.3

Petražolės

35

9

4.2

0.4

Petražolės (džiovintos)

153

53.3

20.6

3.8

Pievagrybiai

20

3

2.8

0.2

Pomidoras

18

3.9

0.9

0.2

Pomidorai (saulėje džiovinti)

258

55.8

14

3

Pomidorai (konservuoti)

20

3

1.2

0.2

Porai

30

6.8

2.2

0.3

Pupelės (šparaginės)

26

7.6

2

0.3

Pupelės (baltosios)

333

60.3

23.4

0.9

Pupelės (raudonosios)

350

54

24

1.5

Pupelės (geltonosios)

344

60.5

22

2.6

Pupelės (juodosios)

341

62.4

21.6

1.4

Pupelės (sojų)

416

30.1

36.4

19.9

Ridikai

25

5.2

1.4

0

Ropės

27

6.2

0.9

0.1

Rukolos

25

3.6

2.6

0.7

Rūgštynės

22

4.2

1.2

0

Salotos (lapai)

12

2.5

1.3

0.3

Salierai

7

0.9

0.5

0.2

Smidrai

20

3

2

0

Šiitake grybai (Shiitake)

34

6.8

2.2

0.5

Šiitake grybai (Shiitake, džiovinti)

296

75.4

9.6

1

Šiitake grybai (Shiitake, kepinti)

39

7.7

3.5

0.4

Šparagai

24

4.2

2.5

0.3

Špinatai

19

3

2.5

0.2

Svogūnai

40

9.3

1.1

0.1

Svogūnų laiškai

20

3.8

2.8

0.2

Topinambai (bulvinės saulėgrąžos)

73

17.4

2

0

Voveraitės

38

7

1.5

0.5

Žirneliai (konservuoti)

73

7.4

5.5

0.1

Žirniai

294

48.6

20.5

2

 Produktas

KCAL

A

B

R

Aguonos

517

24.7

20

46.7

Anakardžių riešutai

585

30.5

15.8

46.3

Čija sėklos (chia)

490

43.6

15.7

30.6

Graikiniai riešutai

654

13.7

15.2

65.2

Kedro riešutai

672

13

13.6

68.4

Kokoso riešutas

362

15.2

4.5

35.3

Kokoso drožlės

648

7.2

7

61.4

Kokoso kubeliai

450

63.6

3.4

18.8

Kmynai

334

50

19.8

14.5

Lazdyno riešutai

658

14.9

17.6

63.2

Migdolų riešutai

575

22

21

49

Moliūgų sėklos

446

8.5

24.1

39.1

Moliūgų sėklos (lukštentos)

560

14

24

45

Muskato riešutai

447

37.3

7.1

36.3

Riešutų sviestas

625

13

26

51

Saulėgrąžos

385

13.5

14.2

30.9

Saulėgrąžos (lukštentos)

611

21.4

22.5

49

Sezamų sėklos

626

15

22

53

Žemės riešutai

569

19.2

25.7

46.1

 Produktas

KCAL

A

B

R

Kiaušinis (S dydžio)

139

0.6

12.5

9.7

Kiaušinis (M dydžio)

139

0.6

12.5

9.7

Kiaušinis (L dydžio)

139

0.6

12.5

9.7

Kiaušinio baltymas

52

0.7

11

0.2

Kiaušinio trynys

359

0.7

16.3

32.1

Kiaušinis (putpelės)

158

0.4

13.1

11.1

 Produktas

KCAL

A

B

R

Actas

14

5.9

0

0

Garstyčios

167

22

5.7

6.4

Kečupas (pomidorų padažas)

112

24.8

1.8

0.5

Krienai (trinti)

100

15

1.4

4.2

Pomidorų pasta

110

23.7

3.9

0.5

Majonezas (riebus)

337

5.2

0.3

35

Majonezas (neriebus)

250

6.1

0.1

25

Majonezas (jogurtinis)

248

9.6

0.7

23

Salsa padažas

22

5

1.1

0.2

Sojų padažas

53

8.5

5.2

0.1

Terijaki padažas (Teriyaki)

84

16

5.9

0

 Produktas

KCAL

A

B

R

Aliejus (alyvuogių)

900

0

0

100

Aliejus (graikinių riešutų)

884

0

0

100

Aliejus (kanapių)

886

0

0

99.8

Aliejus (kokosų)

892

0

0

99.1

Aliejus (linų sėmenų)

884

0

0

100

Aliejus (palmių)

862

0

0

100

Aliejus (rapsų)

827

0

0

92

Aliejus (saulėgrąžų)

828

0

0

92

Aliejus (sezamų)

884

0

0

100

Margarinas (39% rieb.)

346

0

0

32

Margarinas (40% rieb.)

360

0

0

40

Margarinas (60% rieb.)

541

0.2

0.1

60

Margarinas (80% rieb.)

721

0.2

0.1

80

Produktas

KCAL

A

B

R

Chalva (saulėgrąžų)

517

54.6

11.6

30

Guminukai

343

77

6.9

0.5

Kanelės

357

53

8.4

12.3

Javinukai

462

59.6

6.7

20.8

Juodas šokoladas (70% kakavos)

537

30.6

8.9

38.2

Juodas šokoladas (72% kakavos)

558

33

8.4

41

Juodas šokoladas (75% kakavos)

590

27

7.1

48

Juodas šokoladas (82% kakavos)

584

23.2

10

47.1

Juodas šokoladas (85% kakavos)

600

18

5.5

34

Juodas šokoladas (90% kakavos)

598

15.7

10.9

31.5

Juodas šokoladas (99% kakavos)

646

7.6

11

60

Meduoliai

385

74.3

6.3

5.9

Sausainiai (avižiniai)

444

69.5

6.2

15

Sausainiai (be cukraus)

431

65

6.1

17

Sausainiai (be glitimo)

467

70

3.4

18

Sausainiai (biskvitiniai)

377

77

8.2

3.8

Sausainiai (imbieriniai)

474

69.9

5.3

19.1

Sausainiai (plikyti)

339

44.3

8.6

14.6

Zefyrai

300

78.6

0.8

0

 Produktas

KCAL

A

B

R

Arbata (vaisinė)

1

0

0.1

0

Arbata (žalioji)

1

0

0.1

0

Arbata (juodoji)

1

0

0.1

0

Arbata (baltoji)

1

0

0.1

0

Kakava

446

45

19.9

20.7

Kava (espresso)

9

1.8

0

0

Kava (juoda)

2

0

0

0

Kava (juoda su pienu)

4

0.6

0.4

0

Nektaras (ananasų)

48

11.8

0.2

0

Nektaras (apelsinų)

45

10.4

0.3

0

Nektaras (bananų)

48

11

0

0

Nektaras (greipfrutų)

42

9.9

0

0

Nektaras (juodųjų serbentų)

48

11

0.5

0.5

Nektaras (kriaušių)

54

12.6

0.3

0.2

Nektaras (mangų)

51

11.5

0.5

0.5

Nektaras (multivitaminų)

47

11.5

0.1

0.1

Nektaras (papajų)

57

14.5

0.2

0.2

Nektaras (pasiflorų)

55

12.6

0.5

0.5

Nektaras (persikų)

46

11.3

0.2

0

Nektaras (slyvų)

48

12

1

0

Nektaras (spanguolių)

56

14

0

0

Sultys (ananasų)

59

10

0.6

0

Sultys (apelsinų)

42

8.7

0.7

0.1

Sultys (aronijų)

74

18.5

0.6

0.3

Sultys (burokėlių)

47

9.7

1

0.5

Sultys (citrinų)

36

9

0

0

Sultys (granatų)

53

13

0.2

0.3

Sultys (greipfrutų)

42

9.2

0.5

0.1

Sultys (laimų)

24

5.6

0.2

0.1

Sultys (morkų)

45

11.3

0.4

0.1

Sultys (obuolių)

41

9.9

0.1

0.1

Sultys (pomidorų)

16

2.4

0.9

0.2

Sultys (vynuogių)

65

15

0.6

0

 Produktas

KCAL

A

B

R

 

Cinamonas

245

80.4

4

1.2

 

Cukrus (baltasis)

395

99.8

0

0

 

Cukrus (rudasis)

376

97.3

0

0

 

Čeburekas (su kiauliena)

246

31

8.3

9.6

 

Kibinas (su kiauliena)

360

32.7

10.7

20.4

 

Kibinas (su grybais)

281

29

6.7

15

 

Kibinas (su vištiena)

296

25.7

12.6

15.9

 

Lauro lapai (džiovinti)

277

71

9.4

5.4

 

Lazanija

137

14

5.9

6.3

 

Mielės

77

8.1

14.7

1.3

 

Medus

324

81.7

0.3

0

 

Mėta

44

8.4

3.3

0.7

 

Mėta (džiovinta)

285

52

20

6

 

Sirupas (klevų)

262

67.2

0

0.2

 

Sirupas (šokoladinis)

347

59

4.4

13.4

 

Sultinys (jautienos)

24

1.4

4.4

0

 

Sultinys (vištienos)

5

0.2

0.2

0.3

 

Sultinys (žuvies)

17

0

2.3

0.8

 

Želatina

335

89.8

0

0

 

Žuvies piršteliai

222

26

8

9

 

Naujų produktų įtraukimas į kalorijų lentelę ir skaičiuoklę

Informuosime apie produkto pridėjimą.

Kas yra produkto maistinė vertė?

Produkto maistinė vertė parodo, koks kiekis kalorijų yra konkrečiame produkte. Kalorijos gaunamos iš trijų makroelementų, t. y. angliavandenių, baltymų bei riebalų.

Angliavandeniai

Angliavandeniai yra pagrindinis organizmo energijos šaltinis. Kuo mažiau energijos sunaudojate per dieną, tuo mažiau angliavandenių reikia suvartoti per dieną. 1 g angliavandenių turi 4 kcal. 

Geriausi angliavandenių šaltiniai: ryžiai, makaronai, grikiai, avižos, batatai, bulvės, duona ir kt.

Baltymai

Baltymai yra organizmo statybinė medžiaga. Žmogui baltymų poreikis priklauso nuo fizinio aktyvumo, tikslų ir kitų organizmo faktorių. 1 g baltymų turi 4 kcal.

Geriausi baltymų šaltiniai: vištiena, jautiena, lašiša, kiaušiniai, varškė, proteinas ir kt.

Riebalai

Riebalai yra energijos šaltinis, kuris taip pat itin svarbūs endokrininei sistemai ir bendrai organizmo veiklai. 1 g riebalų turi 9 kcal.

Geriausi riebalų šaltiniai: avokadas, riebi žuvis, augalinės kilmės aliejai, riešutai ir kt.

👉 Mitybos plano sudarymas

Kas yra kalorija ir kaip skaičiuoti?

Tikriausiai, niekas nepaprieštaraus, kad mūsų išvaizda priklauso nuo to, kokius maisto produktus ir gėrimus vartojame. O sportas yra tik dalis rezultato. Maistas yra svarbus ne tik todėl, kad su juo gauname visus vitaminus ir mineralus, bet ir todėl, kad iš kiekvieno suvartoto maisto produkto ar gėrimo gauname kalorijas. Kalorija – tai nesisteminis darbo ir energijos matavimo vienetas. 1 kalorija atitinka energiją, kurios reikia, norint 1 gramo vandens temperatūrą pakelti 1 laipsniu Celsijaus. Paprasčiau tariant, žmogui reikalingos kalorijos maiste, kad jo organizmas tinkamai funkcionuotų, kadangi kalorija – tai energija. Kcal skaičiavimas – tai per dieną suvartoto maisto kcal suma.

Dauguma žmonių neskaičiuoja kalorijų ir puikiai jaučiasi, nes valgo tiesiog sveiką maistą, vadovaujasi savo nuojauta ir sveiku protu. Tačiau nemažai žmonių yra pasimetę, išbandę begales dietų ir praradę alkio bei sotumo suvokimą. Tokiu atveju kalorijų skaičiavimas yra išsigelbėjimas, kai nebesuprantame, kiek reikia suvalgyti… Nepamirškite, kad didžiąją dalį kalorijų yra privaloma gauti iš sveiko maisto!

4 priežastys, kada verta skaičiuoti kalorijas:

kaloriju skaiciavimas1. Metant svorį ir norint sumažinti riebalinį kūno sluoksnį.

Turint šį tikslą, jūs privalote su maistu gauti mažiau kalorijų, negu jų sudeginate. Tik palaikant neigiamą kalorijų balansą jūs deginsite kūno riebalus ir sumažinsite kūno svorį. Todėl svarbu žinoti, kiek kalorijų sunaudojate, kad tą procesą galėtumėte sklandžiai reguliuoti.

2. Norint išlaikyti esamą svorį ir  kūno formą

Jeigu jus tenkina dabartinė kūno išvaizda ir svoris, tuomet tereikia palaikyti pastovią dienos kalorijų normą. Valgyti iš akies tikrai gali ne visi, tai reikalauja įdirbio ir savęs pažinimo, tad jeigu dar to daryti negalite ir jaučiate, kad tarytum važinėjate amerikietiškais kalneliais (svorio atžvilgiu) – galite sekti, kiek ir ko dedate į burną!

3. Auginant raumenų masę

Jeigu norite pasiekti būtent šį tikslą, jūs privalote su maistu gauti daugiau kalorijų, negu jų sudeginate. Kitaip tariant, tik palaikant teigiamą kalorijų balansą jūs auginsite raumenis ir kūno svorį. Todėl turite suskaičiuoti, kiek kalorijų gaunate iš suvartojamo maisto. Dažnai žmonės sakydami, kad valgo daug iš tikrųjų valgo mažai. Kodėl taip atrodo jiems? Jie maisto nesveria ir atrodo, kad valgo daug. Taipogi, nežino maisto kaloringumo bei kiek jiems kalorijų reikia suvartoti.

4. Norint keisti savo mitybos racionąkaloriju skaiciavimas

Norite atsisakyti tam tikrų maisto produktų, tapti vegetaru ar veganu? O gal kaip tik norite papildyti savo mitybą sau neįprastais produktais? Tokiu atveju itin naudinga pasiskaičiuoti kalorijas, nes kartais net neįtariame kiek daug arba kiek mažai kalorijų turi tam tikras produktas. Pavyzdys būtų riešutai ar avokadai, kurių galime valgyti itin daug, o kalorijų jie turi taipogi daug!

Visgi norime priminti, kad nėra auksinės formulės, kuri 100 proc. teisingai apskaičiuotų jums reikiamą kalorijų normą. Todėl labai svarbu stebėti save. Jeigu pasirinktas kalorijų skaičius veda prie nepatinkančių rezultatų reikėtų jį pakeisti (mažinti arba didinti).

Kalorijų skaičiuoklės programėlė

Šia unikalia kalorijų skaičiuoklės programėle, o taip pat ir kalorijų lentele kiekvieną savaitę reguliariai naudojasi daugiau nei 2000 svajonių kūno siekiančių žmonių ir šis ratas nuolat plečiasi. Šioje kalorijų skaičiuoklėje  rasite daugiau nei 600 produktų, kuriuos vos per keletą minučių susidėlioję pagal tai, ko ir kiek suvartojate, sužinosite savo dienos kalorijų normą bei angliavandenių, baltymų ir riebalų kiekius. Šiuos duomenis vienu paspaudimu išsaugosite savo telefone ar kompiuteryje. O turint šiuos savo duomenis, esate pasiruošęs leistis į kelionę tobulinant savo kūną ir savijautą. Tad pirmyn!