fbpx

TRUPININIS PYRAGAS

Veganiškas, be pridėtino cukraus labai skanus trupiniuotis arba tiesiog pyragas. Verta pabandyti ir pasimėgauti prie kavos ar arbatos!

Reikalingi produktai:

1 stiklinė migdolų miltų

1/2 stiklinės avižų miltų arba avižinių dribsnių sutrintų iki miltų tekstūros

1/2 stiklinės avižų

1/2 stiklinės kapotų migdolų

Žiupsnelis druskos

1/2 stiklinės kokosų aliejaus

400 g. mėgstamų uogų (recepte šilauogės)

Keletas 0 kcal skonio lašų saldumui

Eiga:

Viką, išskyrus uogas dedame į vieną dubenį ir gerai sumaišome. Kokosų aliejus turi būti ne skystas ir ne per kietas. Jis turi būti tokios tekstūros, kad sulipdytumėme masę. Viską labai kruopščiai rankomis sumaišome. Pusę masės dedame į kepimo formą ir stipriai suspaudžiame. Kepame 180 laipsnių., 10 minučių. Ištraukus formą dedame uogas bei viršutinį miltų sluoksnį. Jį taip pat stipriai suspaudžiame. Dedame skardą atgal į orkaitę 30 min. Kai pyragas iškeps – būtina jam leisti pilnai atvėsti. Puošiame uogomis arba trupiniais iš migdolų miltų.

Alternatyvos:

Uogas rinkitės savo mėgstamiausias – geriaus šviežias arba šaldytas. Galite dėti medaus arba cukraus saldumui vietoj skonio lašiukų, o miltai gali būti ir kokoso ar bet kokie kiti, kurie jums labiausiai patinka. Visgi rekomenduojame dalį miltų dėti riešutų t.y. migdolų, kokosų miltus, nes stipraus produkto, kuris suteiktų labai daug skonio čia nėra, todėl miltai yra pagrindas. Jeigu norisi daugiau skonio ir saldumo, galite papildomai įdėti trintų datulių arba trintą bananą į miltų masę.

Ir štai jis – trupininis pyragas. Skanaus! Kiti receptai ČIA.

***

Visi receptai greičiausiai atsiranda čia:     tinginys

Sveiki, klausimus rašykite ČIA ;)