Trupininis pyragas

trupininis pyragas

Trupininis pyragas – tai klasikinio pyrago sveikuoliška versija. Šioje patiekalo variacijoje nėra jokių gyvulinės kilmės produktų, tad jį drąsiai galime vadinti veganišku. Veganai gali juo skanauti be jokio sąžinės graužimo. Tad galime patvirtinti, kad jis tinkamas visiems ir visoms, norintiems skanaus deserto prie arbatos ar kavos. Būtent šiandien yra puikus laikas išmėginti šį receptą ir įvertinti rezultatą!

Porcijos maistinė vertė ir kiti skaičiukai

  • Kalorijos: 340 kcal;
  • Angliavandeniai: 19 g;
  • Baltymai: 10 g;
  • Riebalai: 25 g;
  • Pagaminimo trukmė: apie 30 min. (+40 min. kepti orkaitėje);
  • Porcijų kiekis: 10 porcijų.

👉 Naudoti kalorijų skaičiuoklę!

Ingredientai trupininiam pyragui

  • 1 stiklinė migdolų miltų;
  • ½ stiklinės avižų miltų (arba blenderiu smulkinti avižiniai dribsniai);
  • ½ stiklinės avižų;
  • ½ stiklinės kapotų migdolų;
  • ½ stiklinės kokosų aliejaus;
  • žiupsnelis druskos;
  • 300 g mėgstamų uogų (recepte naudojamos šilauogės);
  • saldiklis.

Paruošimas

  1. Visus ingredientus, išskyrus jūsų mėgstamas uogas, sudedame dubenį ir gerai sumaišome. Kokosų aliejus turi būti ne skystas ir ne per kietas. Jis turi būti tokios tekstūros, kad sulipdytumėme masę. Viską labai kruopščiai rankomis sumaišome.
  2. Pusę masės dedame į kepimo formą ir stipriai suspaudžiame. Kepame 180 o C temperatūroje, 10 minučių.
  3. Ištraukus formą iš orkaitės, dedame savo mėgstamas uogas (mes naudojome šilauoges) bei viršutinį miltų sluoksnį. Jį taip pat stipriai suspaudžiame.
  4. Dedame skardą atgal į orkaitę dar 30 min.
  5. Kai pyragas iškeps – būtina jam leisti pilnai atvėsti.
  6. Atvėsusį pyragą puošiame uogomis arba trupiniais iš migdolų miltų.

Alternatyvos

  1. Rinkitės tas uogas, kurios jums yra mėgstamiausios. Uogos gali būti šviežios arba šaldytos.
  2. Jei norime išgauti saldumą, vietoje saldiklio galite naudoti medų arba cukrų.
  3. Naudojami miltai gali būti kokoso arba bet kokie kiti, kurie jums labiausiai patinka. Visgi rekomenduojame kad dalis būtų riešutų miltų, pvz. migdolų miltai, kokosų miltai, nes stipraus produkto, kuris suteiktų labai daug skonio, šiame recepte nėra. Tad miltai yra pagrindas skoniui.
  4. Jeigu norisi daugiau skonio ir saldumo, į miltų masę galite papildomai įdėti trintų džiovintų datulių arba trintą bananą.

Tikimės, kad trupininis pyragas jau yra ant jūsų stalo. Jeigu patiko receptas, pasidalinkite juo su draugais. Taip leisite, kad daugiau žmonių pamatytų mūsų skleidžiamą nemokamą informaciją.

👉 Sportuojantys Instagrame