Riešutiniai rutuliukai

riesutiniai rutuliukai

Riešutiniai rutuliukai – tai įdomios formos ir skonio saldainiukai, kurie tiesiog užburia savo skoniu. Šie rutuliukai yra sveiki savo sudėtimi. Įdomieji rutuliukai tarsi primena saldainius, o gal spurgytes. Vis dėlto, jų išvaizda taip ir lieka ypatinga bei unikali. Remiantis faktu, kad šiame patiekale yra didelis angliavandenių ir riebalų kiekis, galima daryti išvadą, kad jie puikiai tiks prieš fizinio krūvio treniruotę ar su savo rytine kava. Jūsų organizmas jums padėkos už tokią gerą ir skanią kalorijų dozę, kurią suteikėte su šiais fantastiškais rutuliukais.

Porcijos maistinė vertė ir kiti skaičiukai

  • Kalorijos: 139 kcal;
  • Angliavandeniai: 7 g;
  • Baltymai: 3 g;
  • Riebalai: 11 g;
  • Pagaminimo trukmė: apie 10 min. (+20 min. laikyti šaldytuve);
  • Porcijų kiekis: 12 porcijų.

👉 Naudoti kalorijų skaičiuoklę!

Ingredientai riešutiniams rutuliukams

  • 120 g migdolų;
  • sauja džiovintų datulių;
  • 4 šaukšteliai riešutų sviesto;
  • 2 šaukšteliai ištirpinto nerafinuoto kokosų aliejaus;
  • 2 šaukšteliai kakavos;

Papuošimui:

  • 50 g ištirpinto juodojo šokolado;
  • sauja kokosų drožlių.

Paruošimas

  1. Visus ingredientus, t. y. migdolus, datules, riešutų sviestą, kokosų aliejų ir kakavą, susmulkiname blenderiu.
  2. Iš gautos masės formuojame rutuliukus.
  3. Suformuotus rutuliukus papuošiame apliedami ištirpintu juoduoju šokoladu ir pabarstydami kokoso drožlėmis.
  4. Paliekame rutuliukus 20 min. pastovėti šaldytuve, kol sustings kokosų aliejus bei šokoladas. Tokiu atveju, sustingę rutuliukai netrupės, bus tvirti, tad bus patogu juos valgyti bei transportuoti.

Alternatyvos

  1. Gaminant patiekalą, galite rinktis ne tik migdolus, bet ir kitus riešutus, kurie jums patinka, pvz. anakardžiai, žemės riešutai.
  2. Džiovintas datules rekomenduojame prieš naudojant gaminimui, maždaug 2 val. pamerkti vandenyje, kad jos suminkštėtų ir nusiplautų.
  3. Jeigu norite daugiau saldumo rutuliukuose, tuomet dar galite įdėti ir trinto banano.
  4. Rinkitės savo mėgstamiausią riešutų sviestą. Geriausiai tinka traškus riešutų sviestas, kuriame dar būna riešutų gabaliukai.
  5. Papuošimui naudokite savo mėgstamus pagardus – migdolų trupinius, apelsino arba laimo žievelę.
  6. Į rutuliuko vidų dar galite įdėti migdolo riešutą, raziną ar kokią kitą pagardą, kuris nustebintų.

Riešutiniai rutuliukai yra paruošti. Prašome skanauti!

👉 Sportuojantys Instagrame