Purūs varškėčiai

purus varskeciai

Purūs varškėčiai – ar iškart pagalvojote apie vaikystę? Siūlome sugrįžti į ją, nes tai naudingas ir skanus patiekalas! Varškė juk vienas iš valgomiausių produktų tarp sportuojančių, todėl siūlome ją suvartoti skaniai ir saldžiai.

Porcijos maistinė vertė ir kiti skaičiukai

  • Kalorijos: 494 kcal;
  • Angliavandeniai: 42 g;
  • Baltymai: 30 g;
  • Riebalai: 24 g;
  • Pagaminimo trukmė: apie 20 min.;
  • Porcijų kiekis: 4 porcijos.

👉 Naudoti KMI skaičiuoklę!

Ingredientai

  • 500 g pusriebės varškės;
  • 1 kiaušinis;
  • 3 sutarkuoti obuoliai (vidutinio dydžio) be odelės;
  • 150 g kvietinių ar kitokių miltų;
  • 3 šaukštai graikiško jogurto;
  • 3 šaukštai stevios ar kitokio saldiklio;
  • 1 šaukšteliai kepimo miltelių;
  • 3 šaukšteliai kokosų aliejaus (skirto kepimui);
  • 3 šaukštai graikiško jogurto ir 3 šaukštai Skinny Food džemo paskaninimui (neįskaičiuota į kalorijas).

👉 Peržiūrėti produktų palyginimus

Paruošimas

  1. Visus ingredientus suminkome rankomis ir suformuojame apvalius paplotėlius.
  2. Įkaitiname keptuvėje aliejų ir kepame varškėčius apie 8 minutes, juos vis apverčiant. Įdėjus į keptuvę, paliekame tarpelius tarp varškėčių, nes jie kepant išsipūs.
  3. Serviruojame su graikišku jogurtu, džemu, šviežiomis ar šaldytomis uogomis, cinamonu… Įjunkite fantaziją!

👉 Varškėčių gaminimo video

Alternatyvos

  1. Galite pusriebę varškę keisti liesa, sutaupysite kalorijų, bet varškėčiai gausis sausesni.
  2. Vietoje kvietinių miltų, galite dėti bet kokius kitus miltus, žinoma, atsargiai su riešutų miltus, juos reikia miksuoti su kvietiniais ar avižų miltais tam, kad varškėčiai suliptų.
  3. Vietoje graikiško jogurto galite naudoti natūralų jogurtą ar kefyrą.
  4. Vietoje stevios galite įdėti ir paprasto cukraus ar kito saldiklio. Taipogi papildomam saldumui gauti, įdėkite banano arba juo papuoškite jau paruoštus varškėčius.
  5. Vietoje kokosų aliejaus galite naudoti ghee sviestą ar kitą mėgstamą aliejų kepimui.

Skanaus!

👉 Sportuojantys Instagrame