Tinginys be laktozės

tinginys be laktozes

Tinginys be laktozės – tai legendinio saldėsio, variacija, į kurio sudėtį neįeina laktozė, taip pat čia nerasite ir pridėtinio cukraus. Patiekalai, kuriuose nėra laktozės, yra tikras išsigelbėjimas tiems, kurie įprasto tingio valgyti negali dėl to, nes netoleruoja laktozės, o juk į sudėtį įeina skanusis kondensuotas pienas, kuriame, kaip ir kituose įprastuose pieno produktuose, yra laktozės.

Laktozė – tai pieno cukrus. Jo yra pieno produktuose. Daugelis žmonių netoleruoja pieno, nes jų organizme trūksta laktozę skaidančio fermento. Lietuvoje laktozės netoleruoja apie 30% gyventojų.

Pasigaminti šį patiekalą yra itin paprasta ir greita, o jo energinė vertė optimali ir neprives prie moralinių pagirių, kurias kai kurie patiria tada, kai suvalgo kažką nesveiko ar kaloringo.

Porcijos maistinė vertė ir kiti skaičiukai

  • Kalorijos: 275 kcal;
  • Angliavandeniai: 30 g;
  • Baltymai: 6 g;
  • Riebalai: 16 g;
  • Pagaminimo trukmė: apie 20 min. (+3 val. laikyti šaldytuve);
  • Porcijų kiekis: 8 porcijos.

👉 Naudoti kalorijų skaičiuoklę!

Ingredientai tinginiui be laktozės

  • 300 g becukrių sausainių (yra diabetikų skyriuje didžiuosiuose prekybos centruose);
  • 2 saujos džiovintų vaisių ir (arba) riešutų;
  • 1 skardinė kokosų pieno;
  • 3 šaukštai kakavos;
  • ištirpintas medus (pagal skonį).

Paruošimas

  1. Sulaužome sausainius.
  2. Ištirpiname kokosų pieno tirštąją dalį, kuri yra skardinėje.
  3. Ištirpintą kokosų pieną pilame ant sausainių.
  4. Sudedame likusius ingredientus, t. y. džiovintus vaisius, smulkintus riešutus, ištirpintą medų.
  5. Iš gautos masės suformuojame tinginio formą ir įdedame šaldytuvą ar šaldymo kamerą 3 valandoms arba per naktį.
  6. Išėmę iš šaldytuvo ar kameros, patiekalą supjaustome ir patiekiame.

Alternatyvos

  1. Jeigu norite papildomo saldumo, galite į patiekalą įdėti džiovintų datulių arba jomis pakeisti medų. Tik nepamirškite, kad datules prieš gaminimą datules reikėtų 2 val. pamirkinti vandenyje.
  2. Norint, kad tinginys būtų be jokio pridėtinio cukraus – tuomet medų taip pat galite pakeisti ir saldikliu, pvz stevia.
  3. Tinginys gaunasi ne itin tvirtas, todėl negalima ilgai laikyti kambario temperatūroje. Tačiau tuo atveju, jeigu norite, kad jis būtų tvirtesnis – įdėkite 1-2 šaukštus ištirpinto kokosų aliejaus.
  4. Jei gaminant tinginį, nedėjote jokių riešutų, tuomet tinginiui traškumo ir tvirtumo dar gali suteikti ir riešutų sviestas.

Tinginys be laktozės jau paruoštas, su tuo ir sveikiname. Tad beliko pasidaryti arbatos arba kavos ir pasmaližiauti, prisimenant vaikystę ir senus gerus laikus. Gero apetito!

👉 Sportuojantys Instagrame

Panašūs straipsniai