Šokoladiniai sausainiai

sokoladiniai sausainiai

Šokoladiniai sausainiai – tai daugelio smaližių mėgstamas saldumynas, kuris tarsi sugrąžina mus į vaikystės laikus. Ar prisimenate, kai jums buvo ne daugiau kaip 10 metų? Ar pamenate koks vaikas buvote, kokius saldumynus mėgote? Galbūt prisimenate, kada pirmą kartą suvalgėte sausainį? Koks buvo šio gardaus saldumyno skonis ir tekstūra? Siūlome pakartoti tą seną praeities momentą ir susigrąžinti būtent tą akimirką. Tereikės pasigaminti šiuo mūsų aprašomus šokoladinius sausainius, kuris nei vaikų, nei suaugusiųjų tarpe nepaliks abejingų.

Siūlome jums nieko nelaukt ir pasigaminti sveiką šokoladinių sausainių versiją, kuri tiems, kas prižiūri savo kūno linijas, nesukels jokio kaltės jausmo. Šiuo desertu galėsite su malonumu mėgauti prie arbatos ar kavos puodelio ir laikas tarsi sustos, tačiau malonumas gomuryje išliks dar ilgai.

Porcijos maistinė vertė ir kiti skaičiukai

  • Kalorijos: 237 kcal;
  • Angliavandeniai: 29 g;
  • Baltymai: 15 g;
  • Riebalai: 7 g;
  • Pagaminimo trukmė: apie 15 min. (+15 min. kepimo orkaitėje);
  • Porcijų kiekis: 10 porcijų.

👉 Naudoti kalorijų skaičiuoklę!

Ingredientai šokoladiniams sausainiams

  • 1 skardinė baltųjų konservuotų pupelių;
  • 60 g avižų miltų (arba blenderiu smulkinti avižiniai dribsniai);
  • 50 g proteino miltelių (receptui geriausiai tiktų šokolado skonio);
  • 20 g ištirpinto kokosų aliejaus;
  • 4 g kakavos;
  • ⅓ šaukštelio sodos.

Papuošimui:

  • sauja kokoso drožlių;
  • sauja juodojo šokolado gabaliukų.

Paruošimas

  1. Dubenyje nusunkiame ir sutriname baltąsias konservuotas pupeles.
  2. Ant baltųjų konservuotų pupelių sudedame visus kitus ingredientus, t. y. avižų miltus, proteino miltelius, ištirpintą kokosų aliejų, kakavą bei sodą. Viską gerai išmaišome, kol gausis vientisa masė.
  3. Gautą masę su šaukštu dedame ant kepimo popieriaus, kuris įdėtas kepimo inde. Su šaukštu suformuojame tolygius sausainio formos darinius.
  4. Ant sausainių firmos darinių viršaus užbarstome kokoso drožlių ir uždedame gabalėlį juodojo šokolado.
  5. Uždedame sausainius kepti į orkaitę, kuri įkaitinta iki 180 o C temperatūros, kepant apie 15 min.

Alternatyvos

  1. Sausainių papuošimui, ant jų viršaus, juodojo šokolado galite ir nedėti, jeigu pageidaujate, kad sausainiai būtų mažiau kaloringi.
  2. Sausainių papuošimui, ant jų viršaus, vietoje kokoso drožlių galite dėti ir kitų pagardų ar sėklų, pvz. saulėgrąžų sėklų, razinų.

Šokoladiniai sausainiai jau paruošti. Atėjo laikas prisiminti vaikystę. Skanaus!

👉 Sportuojantys Instagrame

Panašūs straipsniai