Pikantiški blynai

pikantiski blynai

Pikantiški blynai gali būti puiki recepto idėja tiems, kam jau pabodo desertiniai blynai ir jie pasiilgę naujų ar užmirštų skonių. Tokiems žmonėms mes siūlome pikantiško skonio sveikuoliškus blynus, kurie primins lietuviškos virtuvės karalius – bulvinius blynus.  Tačiau skirtingai nei bulviniai blynai, šis patiekalas yra kur kas sveikesnis ir nemažiau skanus.

Porcijos maistinė vertė ir kiti skaičiukai

  • Kalorijos: 410 kcal;
  • Angliavandeniai: 50 g;
  • Baltymai: 27 g;
  • Riebalai: 15 g;
  • Pagaminimo trukmė: apie 10 min. (+10 min. kepimo keptuvėje);
  • Porcijų kiekis: 2 porcijos.

👉 Naudoti kalorijų skaičiuoklę!

Ingredientai pikantiškiems blynams

  • 8 kiaušiniai (4 pilni + 4 baltymai);
  • 2 cukinijos;
  • 80 g ryžių miltų;
  • 1 smulkintas svogūnas;
  • fetos sūris (pagal skonį);
  • prieskoniai (pagal skonį).

Padažui:

  • graikiškas jogurtas;
  • agurkas (tarkuotas);
  • prieskoniai (druska, pipirai, karis, pagal skonį).

Paruošimas

  1. Sudedame kiaušinius, ryžių miltus, svogūnus, fetos sūrį bei prieskonius bei tarkuotą cukiniją į dubenį.
  2. Iš minėtų ingredientų padarę vientisą masę, formuojame blynus.
  3. Suformuotus blynus kepame keptuvės ant silpnos ugnies, naudojant ghee sviestą.
  4. Pagaminame padažą iš graikiško jogurto, tarkuoto agurko, taip pat dedame prieskonių, kol skonis bus tinkamas būtent jums. Tam tereikės ragaukite ir reguliuoti skonį ir jo stiprumą. Mes asmeniškai naudojome druską, pipirus ir karį. Šiuo atveju, taip pat tiktų ir truputis žalumynų, pvz. krapai, petražolės.

Alternatyvos

  1. Vietoje ryžių miltų galite dėti avižų miltus arba speltų miltus. Dėl šios priežasties skonis kiek pakistų, bet su visais naudojamais miltais pikantiški blynai vis tiek bus gardaus skonio!
  2. Norint paeksperimentuoti, galima dėti ne fetos sūrį, o paprastą sūrį, kuris suteiks šiek tiek kitokio skonio.
  3. Papildomai dar galima įdėti česnako ir ingredientų, kuriuos jūs mėgstate ir naudojate.
  4. Į padažą dedamas agurkas suteikia gaivumo bei lengvumo, tačiau galite gaminti ir gvakamolės tipo padažą. Į tokio padažo pagaminimo sudėtį įeina graikiškas jogurtas, avokadas, truputis citrinos bei prieskoniai (pvz. druska, pipirai), pagal jūsų pasirinktą skonį.
  5. Šių blynų pagaminimo recepte variacijų gali būti be galo daug. Šiuo atveju reikėtų tiesiog duoti valią fantazijai ir nebijoti eksperimentuoti. Taip galėsite atrasti tokią blynų versiją, kuris jums patiks labiausiai.
  6. Jeigu norite, pasirinkite, su kuo valgysite blynus. Mums asmeniškai, blynai labai tiko valgyti kartu su marinuotais agurkais. Tačiau blynus galite valgyti ir vienus, kadangi jie ir taip labai skanūs.

Pikantiški blynai jau gatavi, todėl atėjo laikas paskanauti!

👉 Sportuojantys Instagrame