Batatų desertas

batatu desertas

Batatų desertas yra skirtas tik tikriems šokolado fanams. Tai itin skanus bei drėgnas desertas, kurio pagrindą sudaro batatai, kurie dar kitaip yra vadinami saldžiosiomis bulvėmis. Tad saldumo šiame patiekale tikrai netrūks. Šis patiekalas yra sveika alternatyva kitiems desertams, tačiau jis nepasižymi mažu kaloringumu, skirtingai nei kiti įprasti sveikuoliški patiekalai. Tad šiuo gėriu mėgaukitės atsakingai, jei prižiūrite savo kūno linijas ir nevalgote to, kas papuola po ranka.

Porcijos maistinė vertė ir kiti skaičiukai

  • Kalorijos: 192 kcal;
  • Angliavandeniai: 18 g;
  • Baltymai: 5 g;
  • Riebalai: 11 g;
  • Pagaminimo trukmė: apie 15 min. (+35 min. kepimo orkaitėje);
  • Porcijų kiekis: 6 porcijos.

👉 Naudoti KMI skaičiuoklę!

Ingredientai batatų desertui

  • 3 dideli batatai (išvirti ir sugrūsti), t. y. saldžiosios bulvės;
  • 3 šaukštai riešutų sviesto;
  • 60 g juodo šokolado (supjaustyto mažais gabalėliais);
  • 1 šaukštas ištirpinto kokosų aliejaus;
  • 1 kiaušinis (nėra būtinas);
  • apelsino žievelė (nėra būtina, bet šokolado ir apelsino skonių derinys tikrai gali būti dieviškas).

Paruošimas

  1. Trintas bulves, kurios jau turi būti pravėsusios, taip pat riešutų sviestą, šokolado gabaliukus, ištirpintą kokosų aliejų, apelsino žievelę ir kiaušinį labai gerai sumaišome viename dubenyje.
  2. Gautą masę dedame į kepimo formą ir kepame orkaitėje 180 °C temperatūroje, apie 35 min.

Alternatyvos

  1. Nors šio patiekalo skonis jau ir taip yra tobulas, tačiau dar galite jį pagerinti savomis alternatyvomis. Ant patiekalo viršaus dar galite užbarstyti tarkuotos apelsino žievelės bei kokoso drožlių.
  2. Tinka riešutų sviestas iš bet kokių riešutų. Svarbiausia, kad jis savo sudėtyje neturėtų palmių aliejaus ir papildomo cukraus. Tokiu atveju receptas bus sveikesnis.
  3. Juodasis šokoladas nėra būtinas, tačiau jis duoda papildomo skonio ir pabrėžia patiekalo deserto statusą. Beje, koks gi būtų bulvinio šokolado deserto identitetas be šokolado? Šokoladas netgi užšifruotas pavadinime!
  4. Vietoje apelsino žievelės galite naudoti laimą ar citriną. Be abejo, būkite atsargūs ir šių ingredientų nepadauginkite ir vartokite pagal mėgstamą skonį.
  5. Jeigu riešutų sviesto nenorite tiek, kiek nurodyta recepte (3 šaukštus), nes jums tai atrodo per daug, tuomet didesne proporcija įdėkite kokosų aliejaus. Nepaisant to, patiekalo kaloringumas vis tiek turėtų išlikti gan panašus.

Jeigu jau jūsų batatų desertas yra iškeptas, kvieskite šeimos narius ir pasigardžiuokite šiuo sveiku, šlapiu ir itin gardžiu desertu visi kartu. Jei receptas patiko, pasidalinkite jį su draugais!

👉 Sportuojantys Instagrame