Riešutų Sviestas
Riešutų sviestas – tai gardi užtepėlė, pasižyminti nedidele kaina, kuriuo galima paskaninti savo pusryčius ar kitus valgymus. Šį skanėstas tiks ne tik sportuojantiems, bet ir tiems, kas ieško sveikesnių alternatyvų. Populiariausia produkto rūšis – žemės riešutų sviestas.
Kas yra riešutų sviestas?
Riešutų sviestas – tai užtepėlė, kurią sudaro daugiausiai riešutai, susmulkinti iki vientisos konsistencijos.
Riešutų kremas yra mažai apdorojamas produktas.
Šiame skanėste gali būti įvairių pridėtinių ingredientų, pvz.:
- Druskos.
- Cukraus.
- Augalinio aliejaus.
Žemės riešutų sviestas ir jo maistinė vertė
Kaip jau minėjome iš pradžių, vienas populiariausių riešutų sviesto rūšių yra iš žemės riešutų.
Žemės riešutų kremas yra gana subalansuotas energijos šaltinis.
Pvz., 100 g FitNfood traškaus žemės riešutų sviesto yra tokie kiekiai šių makroelementų:
- Kalorijos: 596 kcal.
- Angliavandeniai: 11,6 g (iš jų skaidulų: 8,5 g).
- Baltymai: 29,6 g, o tai yra gana daug, palyginti su daugeliu kitų augalinių maisto produktų.
- Riebalai: 46 g riebalų.
Riešutų sviesto nauda
Žemės riešutų sviestas labai mažai padidina cukraus kiekį kraujyje, todėl yra geras pasirinkimas žmonėms, sergantiems II tipo cukriniu diabetu.
8 tyrimų apžvalga parodė, kad reguliarus žemės riešutų sviesto vartojimas yra susijęs su mažesne rizika ilgainiui susirgti II tipo cukriniu diabetu.
Nepaisant didelio kaloringumo, valgyti nedidelius kiekius riešutų kremo galima ir metant kūno svorį.
Jame gausu širdžiai naudingų riebalų ir jis yra geras augalinių baltymų šaltinis.