Išrūgų Izoliatas
Izoliatas – tai viena iš proteino rūšių, pasižyminti aukštesne kokybe, didesniu baltymų kiekiu porcijoje, mažesniu kalorijų, angliavandenių ir riebalų kiekiu. Todėl išrūgų baltymų izoliatas puikiai tiks tiems, kas laikosi griežtesnio mitybos rėžimo.
Kaina:42,90 € Original price was: 42,90 €.38,90 €Current price is: 38,90 €.
Kas yra izoliatas?
Izoliatas – tai aukštos biologinės vertės baltyminis kokteilis.
Nors išrūgų izoliatas turi mažai cukraus ir angliavandenių, tačiau pasižymi puikiu skoniu, kuris niekuo nenusileidžia įprastiems whey proteino milteliams.
Kuo skiriasi išrūgų proteinas ir izoliatas?
Yra keletas maistinių skirtumų tarp išrūgų baltymų (whey) ir izoliato.
Šiuos skirtumus lemia apdorojimo metodai.
Kai skystos išrūgos išgaunamos kaip šalutinis sūrio ar jogurto gamybos produktas, jose atliekami keli apdorojimo etapai, siekiant padidinti baltymų kiekį.
Pasiekus pakankamą baltymų koncentraciją, skystį galima išdžiovinti, kad susidarytų išrūgų proteino milteliai, kuriuos sudaro iki 80% baltymų.
Likusiuose 20% išrūgų proteino miltelių yra angliavandenių bei riebalų.
Jei riebalų ir angliavandenių kiekiui išrūgose sumažinti naudojami skirtingi perdirbimo etapai, galima pagaminti išrūgų proteino izoliato miltelius, kuriuose yra 90% ar daugiau baltymų pagal masę.
Apskritai, perdirbimo etapai, naudojami gaminant izoliatą, padidina baltymų kiekį ir sumažina riebalų bei angliavandenių kiekį vienoje porcijoje.
Tačiau aminorūgščių rūšys, esančios abiejose išrūgų formose, yra beveik identiškos, nes jos gaunamos iš tų pačių baltymų.
Žemiau esančioje lentelėje parodyti pagrindiniai skirtumai tarp įprasto baltyminio proteino ir izoliato (paimant kelių mūsų parduodamų produktų vidurkius), vienoje porcijoje:
G / PRODUKTO PORCIJOJE | Išrūgų proteinas | Išrūgų izoliatas |
---|---|---|
Apdorojimas | Mažesnis | Didesnis |
Baltymų | Apie 20 g | Apie 25 g |
Angliavandenių | Iki 4 g | iki 1 g |
Riebalų | Iki 2 g | Iki 1 g |
Laktozės | Iki 4 g | Iki 1 g |
Kaina | Mažesnė | Didesnė |
Išrūgų proteino izoliatas turi ne tik mažesnį bendrą angliavandenių kiekį, bet ir mažiau laktozės.
Tai reiškia, kad tai gali būti geresnis pasirinkimas tiems, kurie netoleruoja laktozės.
Nepaisant to, laktozės kiekis abiejose išrūgų baltymų formose gali būti pakankamai mažas, kad galėtų vartoti laktozės netoleruojantys asmenys.
Be maistinių skirtumų, šių dviejų rūšių išrūgų kainos skiriasi.
Paprastai išrūgų proteino izoliatas yra brangesnis nei įprastas išrūgų proteinas.
Proteino izoliatas – tai sporto papildas, kuris naudojamas tuo atveju, kai negaunama pakankamai baltymų iš maisto.
Šis produktas populiariausias tarp sportuojančių, kadangi baltymai yra pagrindinė medžiaga, reikalinga raumenų auginimui.