fbpx

VIŠTIENOS IR GRIKIŲ KOTLETUKAI

Daug sveikesnė kotletų alternatyva. Labai patogūs transportuoti, nes skanūs ir šalti, o suvalgę gausime tiek baltymų, tiek angliavandenių, tiek riebalų. Todėl tai idealus užkandis, kai vyksta į kelionę, žygį ar tiesiog nežinai, kada ir kur turėsi galimybę pavalgyti. Vištienos ir grikių kotletukai.

Reikalingi produktai:

600g. vištienos krūtinėlės faršo

150g. grikių (tik dėsime į visą masę jau išvirtus, tai svoris bus 3x didesnis)

2 kiaušiniai

Supjaustytas ir pakepintas svogūnas

Česnakas

Mėgstami prieskoniai

Eiga:

Geriausia faršą susimalti patiems iš vištienos krūtinėlės arba pirkti kuo liesesnį patikimesnį. Viską sumaišome į vieną masę – faršą, virtus grikius, kiaušinius, svogūnus ir prieskonius bei paliekame pastovėti 10 min. Formuojame kotletukus ir kepame ant silpnos ugnies. Geriausia kepti ant kokosų aliejaus arba ghee sviesto. Dar sveikesnė ir geresnė alternatyva yra kepti orkaitėje 200 laipsnių temperatūroje.

Alternatyvos:

Labai tinka šalia daržovės, avokadas bei kiti jūsų mėgstami žalumynai, salotos.

Beje, vietoje vištienos faršo puikiai tiks ir kalakutienos ar jautienos faršas. Eksperimentuokite ir vietoje virtų grikių dėkite virtus ryžius. Geriausiai iš prieskonių tinka mėsai skirti prieskoniai, įvairios žolelės (krapai, petražolės ir kt.), česnakas ir svogūnas. Juos atskirai pakepinus atsiskleidžia kitokie skoniai, mėsa tampa dar kiek „šlapesnė“.

Ir štai jie – vištienos ir grikių kotletukai. Skanaus! Kiti receptai ČIA.

***

Visi receptai greičiausiai atsiranda čia:     tinginys

Sveiki, klausimus rašykite ČIA ;)