fbpx

VIŠTIENA SU FETOS SŪRIU

Jeigu norisi vištienos kitaip ir šventiškai, šis receptas kaip tik jums! Vištiena su fetos sūriu. Tikrai skanesnė ir nė kiek nenuodėminga nei klasikinė vištiena.

Reikalingi produktai 2 didelėms porcijoms:

Vištienos krūtinėlės (pagal norimą suvalgyti kiekį), recepte – 400 g.

200 g. špinatų

200 g. fetos sūrio

Alyvuogių aliejus ir mėgstami prieskoniai

Eiga:

Špinatus pakepame ant alyvuogių aliejaus (nors kepimui geriausias yra kokosų aliejus ir ghee sviestas, bet kai nėra tokių alternatyvų, nieko baisaus kartais panaudoti ir kitokį aliejų), jiems susitraukus ir bebaigiant kepti, dedame feta sūrį. Kai baigs kepti ir viskas taps viena mase – ja jau galime įdaryti vištienos krūtinėlę. Krūtinėlę paprieskoniuojame, apšlakstome aliejumi (geriausia tokią palaikyti bent 30 min. prieš kepant – tuomet bus sultingesnė). Padarome joje kišenėlę, dedame špinatų įdarą ir susmaigstome smeigtukais, kad neišsilietų įdaras. Krūtinėlę dedame į orkaitę ir kepame 180 laipsnių temperatūroje. Laikas – priklausomai nuo mėsos storio ir orkaitės galingumo. Bet vištiena greitai kepa ir tikrai matosi, kada ji jau baigia kepti, tad ilgai netruksite!

Alternatyvos:

Šalia idealiai tinka basmati ryžiai bei kalnas salotų. Žinoma, galite naudoti ir paprastą sūrį, tik jo šiuo atveju nedėtume kaitinti keptuvėje, o dėtumėme sutarkuotą jau į įdėtą kišenėlėje špinatų masę.

Ir štai ji – vištiena su fetos sūriu. Skanaus! Kiti receptai ČIA.

***

Visi receptai greičiausiai atsiranda čia:     tinginys

Sveiki, klausimus rašykite ČIA ;)