ŠOKOLADINIS TORTAS

sokoladinis tortas

Šokoladinis tortas – tai saldus ir sveikas skanėstas, kuris tikrai nenuvils. Juk toks tortas visuomet asocijuojasi su švente, didele proga ir saldžiu malonumu, tad šis receptas tikrai nenuvils. Šį patiekalą galite pasigaminti kad ir visai be progos, svarbiausia, kad kiekviena diena būtų kaip šventė. Tą šventę susikurti galite jūs patys. Šio šokoladinio torto pagaminimui nėra reikalinga daug ingredientų, tad kviečiame išmėginti ir įvertinti.

Porcijos maistinė vertė ir kiti skaičiukai

  • Kalorijos: 254 kcal;
  • Angliavandeniai: 29 g;
  • Baltymai: 12 g;
  • Riebalai: 10 g;
  • Pagaminimo trukmė: apie 30 min. (+45 min. kepimo orkaitėje);
  • Porcijų kiekis: 12 porcijų.

?Naudoti kalorijų skaičiuoklę!

Ingredientai šokoladiniam tortui

  • 3 bananai;
  • 1 skardinė raudonųjų konservuotų pupelių;
  • 3 kiaušiniai;
  • 3 šaukštai kokosų drožlių;
  • 2 saujos kapotų migdolų;
  • kakava;
  • saldiklis.

Pertepimui:

  • avokadas (gerai sunokęs);
  • 2 šaukštai kakavos;
  • saldiklis;
  • 2 šaukštai augalinio pieno;
  • 2 šaukštai ištirpinto medaus.

tortas

Paruošimas

  1. Sumaišome visus torto pagrindams skirtus ingredientus, t. y. bananus, pupeles, kaušinius, kokoso drožles, migdolus, kakavą, saldiklį.
  2. Iš gautos masės formuojame torto pagrindus turimoje formoje arba tiesiog ant kepimo popieriaus (turi gautis 3 torto pagrindai).
  3. Paruoštus pagrindus kepame orkaitėje 180 o C temperatūroje, 45 min.
  4. Kol pagrindai kepa orkaitėje, tuo metu ruošiame pertepimą. Tam reikia sudėti visus pertepimui skirtus ingredientus, t. y. avokadą, kakavą, saldiklį augalinį pieną, ištirpintą medų, į bendrą dubenį ir viską sumalti bei sumaišyti. Ištirpintas medus padės, kad visas sumaišytas pertepimas šiek tiek sustengtų, kai medus atvės,
  5. Torto pagrindams iškepus orkaitėje ir atvėsus, ištepame vieną iš pagrindų mūsų paruošti pertepimu, o kitą torto pagrindą dedame ant viršaus.
  6. Iš recepte nurodytų ingredientų kiekių turi gautis trys torto pagrindai ir ir du pertepimai tarp jų. Viršuje lieka pagrindas, kurį  dar galime papuošti įvairiais pagardais, pvz. uogomis, džiovintais ar šviežiais vaisiais.

Alternatyvos

  1. Ruošiant torto pagrindą, vietoje kapotų migdolų tinka ir kitokie riešutai, pvz. anakardžiai, žemės riešutai.
  2. Ruošiant pertepimą, vietoje medaus galite naudoti agavų sirupą arba saldiklį. Papildomai dar galite įdėti ištirpinto juodojo šokolado.
  3. Ruošiant pertepimą, galima naudoti bet kokį augalinį pieną, pvz. migdolų, sojų, avižų. Taip pat galima naudoti ir įprastą pieną arba vandenį.

Šokoladinis tortas jau užbaigtas. Belieka pasikviesti saldumynų mėgėjų į kompaniją ir įveikti šį skanėstą. Mmm!

?Sportuojantys Instagrame