Šokoladinis desertas

sokoladinis desertas

Šokoladinis desertas – tai itin drėgnas ir gardus pyragas, kuris nepaliks abejingų. Tai yra sveikesnė tokio tipo pyrago versija, skirta tiems, kam rūpi jų kūno forma ir nesinori jos sugadinti valgant bet ką. Tad šis desertas ne tik nepakenks figūrai, bet ir papildys jūsų organizmą naudingomis medžiagomis. O kaipgi kitaip, kai į patiekalo sudėtį įeina galingasis avokado vaisius! Kalbant apie šiuo vaisius, dar susipažinkime su jų teikiama nauda mūsų kūnui.

Avokadų nauda:

  • sumažina bendrą cholesterolio lygį;
  • sumažina trigliceridų kiekį kraujyje;
  • sumažinti blogojo cholesterolio lygį;
  • padidinti gerojo cholesterolio lygį.

Žmonės, kurie reguliariai valgė avokadus:

  • svėrė mažiau;
  • turėjo žemesnį kūno masės indeksą (KMI);
  • turėjo mažiau pilvo riebalų;
  • turėjo daugiau gerojo cholesterolio.

Porcijos maistinė vertė ir kiti skaičiukai

  • Kalorijos: 150 kcal;
  • Angliavandeniai: 12 g;
  • Baltymai: 4 g;
  • Riebalai: 10 g;
  • Pagaminimo trukmė: apie 15 min. (+20 min. kepimo orkaitėje);
  • Porcijų kiekis: 8 porcijos.

👉 Naudoti kalorijų skaičiuoklę!

Ingredientai šokoladiniam desertui

  • 80 g avižų miltų (arba blenderiu smulkinti avižiniai dribsniai);
  • 1 sutrintas avokadas (gerai sunokęs);
  • 2 kiaušiniai;
  • 30 g kakavos;
  • saldiklis;

Papuošimui:

  • 20 g aviečių;
  • sauja kokoso drožlių.

Paruošimas

  1. Dubenyje iki vientisos masės sumaišykite visus ingredientus, t. y. avižų miltus, sutrintą avokadą, kiaušinius, kakavą ir saldiklį.
  2. Gautą masę įdėkite į kepimo orkaitę ir pašaukite į orkaitę 180 o C temperatūroje,  iki 20 min.
  3. Išėmus iškeptą desertą iš orkaitės, jį dar galite papuošti savo mėgstamais pagardais, pvz. uogomis, kokosų sėklomis.

Alternatyvos

  1. Vietoje saldiklio galite įdėti klevų sirupo, medaus, agavų sirupo ar kito saldaus, bet sveikesnio sirupo. Taip pat galima rinktis augalinės kilmės saldiklį – stevia.
  2. Iškepusio deserto papuošimui, galite naudoti įvairias mėgstamas uogas, pvz. avietės, šilauogės, braškės, mėlynės. Jos gali būti šviežios arba šaldytos.
  3. Iškepusio deserto papuošimui, vietoje kokoso sėklų, galite naudoti įvairias sėklas ar pagardus, kurie jums patinka, pvz. saulėgrąžos chia sėklos.

Mūsų skanusis ir drėgnasis šokoladinis desertas jau gatavas. Jeigu receptas jums pasirodys vertas dėmesio, pasidalinkite juo su draugais!

👉 Sportuojantys Instagrame