Proteininiai sausainiai

proteininiai sausainiai

Proteininiai sausainiai – tai labai skanus ir saldus desertas, kuris bus ne tik idealus užkandis prie kavos ar arbatos, tačiau suteiks ir daug naudingų medžiagų jūsų organizmui. Nepraleiskite progos pamaitinti savo organizmo tinkamu desertu po treniruotės. Kūnas jums atsidėkos geresniu atsistatymu ir mažesniu raumenų skausmu. Jeigu neturite proteino miltelių arba jų paprasčiausiai nenaudojate, tuomet turime jus be galo nuliūdinti, kadangi tokiu atveju, šio patiekalo pasigaminti jau nebepavyktų. Jei proteino neturite, tuomet galite keliauti į kitus receptų aprašymus. Arba, žinoma, galite keliauti į mūsų elektroninės parduotuvės baltymų ir proteinų skiltį ir įsigyti norimą proteiną. Šiame recepte naudosime proteiną DY Nutrition Shadowhey, o skonį pasirinksime šokoladinį.

Porcijos maistinė vertė ir kiti skaičiukai

  • Kalorijos: 1220 kcal;
  • Angliavandeniai: 14 g;
  • Baltymai: 4 g;
  • Riebalai: 6 g;
  • Pagaminimo trukmė: apie 10 min. (+12 min. kepti orkaitėje);
  • Porcijų kiekis: 10 porcijų.

👉 Naudoti kalorijų skaičiuoklę!

Ingredientai proteininiams sausainiams

  • 2 gerai sunokę bananai (su juodais taškeliais);
  • 80 g avižų miltų (arba blenderiu smulkinti avižiniai dribsniai);
  • 10 g kakavos;
  • 50 g ištirpinto kokosų aliejaus;
  • 1 kaušelis porcija proteino miltelių (receptui geriausiai tiktų šokolado skonio);
  • 40 g džiovintų vaisių mišinio (nėra būtina).

Paruošimas

  1. Sutriname gerai sunokusius bananus.
  2. Supilame visus kitus ingredientus t. y. avižų miltus, kakavą, kokosų aliejų, proteiną, džiovintus vaisius. Viską labai gerai išmaišome.
  3. Šaukštu formuojame sausainius ir juos dedame ant kepimo popieriaus.
  4. Sausainius kepame orkaitėje 180 o C temperatūroje, 12 min.

Alternatyvos

  1. Kadangi namuose buvo užsilikęs džiovintų vaisių mišinys, tad pasinaudodami proga, jį sudėjome į gaminamus proteininius sausainius. Tad ir jums rekomenduojame tokius namuose turimus užsilikusius pagardus kaip džiovinti vaisiai, sėklos, riešutai, kokosų drožlės, aguonos, dėti į sausainių masę. Taip sausainių skonis tik pagerės.
  2. Proteino skonis nėra labai svarbus. Svarbiausias akcentas yra tas, kad tas skonis jums asmeniškai patiktų, nes šių sausainių pagrindas būtent ir yra proteinas.
  3. Avižinius miltus galite pakeisti į ryžių, speltų ar riešutų miltus arba galite sumaišyti kelias miltų rūšis. Visgi, atkreipkite dėmesį, kad naudojant ryžių miltus, pagaminti sausainiai bus kietesni negu naudojant kitų rūšių miltus.
  4. Sausainius galite papuošti įvairiais pagardais, pvz. riešutu, kokosų drožlėmis ar kitais produktais, kuriuos tik sugalvosite.

Proteininiai sausainiai jau iškepė, tad laikas pasidaryti arbatos ar kavos ir išmėginti jų skonį. Jeigu receptas jums patiko, prašome pasidalinti juo su draugais ir pažįstamais.

👉 Sportuojantys Instagrame