fbpx

PROTEININIAI BLYNAI

Proteininiai blynai vieno unikalaus recepto neturi, todėl čia kiekvienas išlaisvins savo fantaziją! Pagrindiniai ingridientai yra miltai (avižų ar speltų – jie naudingiausi), kiaušiniai, proteinas, bananas. Tačiau ir tai nėra būtinybė!

Blynai yra puikus dalykas, nes juos galima išsikepti pagal tai, kiek kalorijų jums reikia bei kokių makroelementų trūksta šiandienos mityboje! Kalorijas skaičiuok su mūsų skaičiuokle!

proteininiai blynaiKaip gaminti?

»Produktų kiekis turi būti toks, kad tešla gautųsi nei per skysta, nei per tiršta;

»Miltų turi būti bent dvigubai daugiau nei proteino; 

»Geriausi miltai yra avižų (arba jas tiesiog patys susimalkite), speltų. Galima gaminti ir su ryžių miltais (bet blynai gausis kietesni) ar riešutų miltais (tik tuomet tešla nebus itin lipni).

»Privalo būti arba kiaušiniai, arba bananas (tešlos sulipinimui);

»Norint puresnių blynų galima įdėti kepimo miltelių, sodos arba varškės;

»Pienas nėra būtinybė, tešlos skystumą puikiai galima suderinti ir su vandeniu.

Galimos produktų variacijos

»Miltai (avižų ar speltų) + bananas + proteinas + augalinis (arba paprastas) pienas + kiaušiniai – visi makroelementai!

»Migdolų miltai + kiaušiniai + proteinas – be angliavandenių! Itin skanus ir nenuodėmingas blynas gaunasi ir iš 4 kiaušinių + 1 porcijos proteino!

»Miltai (avižų ar speltų) + bananas + augalinis pienas (arba paprastas) + kiaušiniai – nereikia proteino!

»Miltai (avižų ar speltų) + bananas + augalinis pienas (arba paprastas) + kiaušiniai + riešutų sviestas (1 šaukštas) – gerieji riebalai!

Geriausia kepti ant lašelio kokosų aliejaus, ghi sviesto ir naudoti nelimpančio pado keptuvę.

Padažui

»Naudokite graikišką jogurtą su šviežiomis ar šaldytomis uogomis. 

»Papuoškite kokosų drožlėmis, uogomis, banano gręžinėliais ar apelsino žievele.

Pastabos

*Blynai tampa sausesni, jei dedamas proteinas ir gaminama iš ryžių miltų.

*Blynai gaunasi šlapesni be proteino ir su bananu bei su speltų miltais.

*Itin tinka įtarkuoti obuolių!

*Galite miksuoti miltus. Pavyzdžiui 40 g. migdolų miltų + 40 g. speltų miltų.

*Jeigu norite saldžiau, bet be kalorijų – naudokite skonio lašelius ar bekalorius sirupus!

 

Visi receptai greičiausiai atsiranda čia

Sveiki, klausimus rašykite ČIA ;)