fbpx

PIKANTIŠKI BLYNELIAI

Kam pabodo desertiniai blyneliai – siūlome pikantiškus, sveikuoliškus blynelius, kurie primins lietuviškos virtuvės karalius – bulvinius blynus. Patiekalas sveikas, greitai pagaminamas ir skanus tad kviečiame išbandyti.

Reikalingi produktai 2 porcijom:

8 kiaušiniai (4 pilni + 4 baltymai)

2 vnt cukinijų

80 g. ryžių miltų

Pagal skonį smulkinto svogūno, fetos sūrio, prieskonių

Padažui:

Graikiškas jogurtas

Tarkuotas agurkas

Prieskoniai: druska, pipirai, karis

Eiga:

Sudedame viename dubenyje kiaušinius, ryžių miltus, svogūnus, feta sūrį bei prieskonius, dedame tarkuotą cukiniją. Formuojame blynelius ir kepame ant ghee sviesto. Pagaminame padažą iš graikiško jogurto, tarkuoto agurko – dedame prieskonių, kol skonis bus tinkamas – ragaukite ir reguliuokite. Mes naudojome druską, pipirus, karį. Dar tiktų truputis žalumynų – krapai, petražolės.

Alternatyvos:

Vietoje ryžių miltų galite dėti avižų miltus, speltų miltus, skonis kiek pakis, bet su visais naudojamais miltais gausis skaniai! Dar galima dėti paprastą sūrį, o ne feta, papildomai galima dar įdėti česnako ir t.t. Variacijų tikrai yra daug, duokite valią fantazijai. Į padažą dedamas agurkas suteikia gaivumo ir lengvumo, tačiau galite gaminti ir gvakamolės tipo padažą (graikiškas jogurtas, avokadas, truputis citrinos ir prieskoniai).

Asmeniškai, blyneliai labai tiko su marinuotais agurkais, bet galite šalia ir nieko daugiau nedėti, nes jie ir vieni skanūs.

Ir štai jie – pikantiški blyneliai. Skanaus! Kiti receptai ČIA.

***

Visi receptai greičiausiai atsiranda čia:     tinginys

Sveiki, klausimus rašykite ČIA ;)