Obuolių pyragas

obuoliu pyragas

Obuolių pyragas – tai visų iki sąmonės gelmių pažįstamas patiekalas, kuris kiekvienam sukelia vienokių ar kitokių asociacijų iš praeities, dažniausiai iš vaikystės. Mes siūlome jums pasinaudoti šiuo receptu ir pasigaminti sveikesnę obuolių pyrago versiją, kuri bus maistingesnė. Šią patiekalo variaciją galėsite valgyti be jokio sąžinės graužimo, o pyrago skonis, kurį prisimenate iš praeities, yra visai panašus! Kitas privalymas yra tas, kad šiam patiekalui nereikia daug ingredientų ir jį pagaminti gana paprasta. Na bet mažiau kalbų, daugiau gaminimo!

Porcijos maistinė vertė ir kiti skaičiukai

  • Kalorijos: 273 kcal;
  • Angliavandeniai: 43 g;
  • Baltymai: 9 g;
  • Riebalai: 6 g;
  • Pagaminimo trukmė: apie 20 min. (+50 min. kepimo orkaitėje);
  • Porcijų kiekis: 10 porcijų.

👉 Naudoti kalorijų skaičiuoklę!

Ingredientai obuolių pyragui

  • 2 stiklinės avižų dribsnių;
  • 1 stiklinė avižų miltų (arba blenderiu smulkinti avižiniai dribsniai);
  • 1 sunokęs bananas (su juodais taškeliais);
  • sauja kokoso drožlių;
  • 4 kiaušiniai (iš jų tik 2 su tryniais);
  • 4 obuoliai;
  • 3 šaukštai ištirpinto medaus.

Paruošimas

  1. Sumaišome avižų miltus su avižomis ir kokosų drožlėmis.
  2. Sutriname bananą ir įmaišome jį į avižų masę kartu su kokosų drožlėmis.
  3. Išplakame atskiruose induose kiaušinio baltymus ir kiaušinio trynius, tada juos sumaišome tarpusavyje.
  4. Į gautą kiaušinių baltymų ir kiaušinių trynių masę dedame avižas.
  5. Obuolius nulupame, supjaustome nedideliais gabalėliais, užpilame medaus, dar galime pabarstyti cinamonu. Viską labai gerai išmaišome, kad obuoliai pasidengtų medumi ir cinamonu ir paliekame kiek pastovėti.
  6. Skardą ištepame kokosų ar kitokiu aliejumi ir dedam pusę turimos avižų masės.
  7. Tuomet ant sudėtos masės viršaus dedame pusę turimų obuolių masės. Ir taip pat uždedame antrą sluoksnį – likusią avižų masę ir likusius obuolius.
  8. Kepame orkaitėje 180 o C temperatūroje, apie 50 min.

Alternatyvos

  1. Galite papildomai įdėti razinų ar kitokių savo mėgstamų pagardų.
  2. Iškeptą obuolių pyragą pateikite su uogomis, graikišku jogurtu ar tiesiog vieną patį.
  3. Vietoje avižinių miltų galite dėti speltų, riešutų ar kitokius miltus.

Obuolių pyragas jau patiektas. Skaniai suvartokite!

👉 Sportuojantys Instagrame