fbpx

OBUOLIŲ PYRAGAS

Obuolių pyragas yra tai, kas primena vaikystę, rudenį ir daug daug kitų gerų dalykų, tad privalote jį išbandyti. Nes tai sveikuoliška alternatyva! Nereikia daug ingridientų, o pagaminti itin paprasta.

Reikalingi produktai:

2 stiklinės avižų dribsnių

1 stiklinė avižų miltų (arba avižiniai dribsniai sumalti iki miltų tekstūros)

1 sunokęs bananas

Sauja kokoso drožlių

4 kiaušinio baltymai ir 2 tryniai

4 obuoliai

3 šaukštai medaus

Eiga:

Sumaišome avižų miltus su avižomis. Sutriname bananą ir įmaišome jį  į avižų masę kartu su kokosų drožlėmis. Išplakame atskiruose induose kiaušinio baltymus ir kiaušinio trynius, tada juos sumaišome tarpusavyje. Į gautą masę dedame avižas.

Obuolius nulupame, supjaustome nedideliais gabalėliais, užpilame medaus, galime pabarstyti dar cinamonu – labai gerai išmaišome, kad obuoliai pasidengtų medumi ir cinamonu ir paliekame kiek pastovėti.

Skardą ištepam kokosų ar kitokiu aliejumi aliejumi, dedam pusę turimos avižų masės, tuomet pusę turimų obuolių. Ir taip pat uždedame antrą sluoksnį – likusią avižų masę ir likusius obuolius. Kepam apie 50 min., 180 laipsnių temperatūroje.

Alternatyvos:

Galite papildomai įdėti razinų ar kitokių savo mėgstamų pagardų. Pateikite su uogomis, graikišku jogurtu ar tiesiog vieną patį.

Vietoje avižinių miltų galite dėti speltų, riešutų ar kitokius miltus.

Ir štai jis – sveikuoliškas obuolių pyragas. Skanaus! Kiti receptai ČIA.

***

Visi receptai greičiausiai atsiranda čia:     tinginys

Sveiki, klausimus rašykite ČIA ;)