Naminiai batonėliai

naminiai batoneliai

Ar būna, kad kartais užsinorite prie kavos užkąsti ką nors saldaus? Jeigu atsakymas teigiamas, tuomet naminiai batonėliai yra tas receptas, kurio ieškojote interneto platybėse. Šie batonėliai skirti visiems žmonėms, kurie vis ieško tobulo skonio užkandžių savo aktyviam ir intensyviam gyvenimo būdui. Taip pat ir tiems, kurie nori pasimėgauti saldumynu, tačiau nenori pakenkti savo figūrai.

Šie naminiai batonėliai pagaminami greitai, tačiau vienintelis trūkumas yra tas, kad reikės laukti, kol jie pagaliau sustings. Šiuo skanėstu gali drąsiai mėgautis tie, kurie riboja angliavandenius, nes tokie žmonėms šie batonėliai yra tinkami. Tik atkreipkite dėmesį, kad batonėliai turi daug gerųjų riebalų, kurie yra gaunami iš riešutų. Tad naminiai batonėliai yra gana kaloringi. Tačiau kaip ir visais kitais atvejai, kas per daug, tas nesveika, tad nereikėtų persistengti skanaujant šio recepto rezultatu!

Porcijos maistinė vertė ir kiti skaičiukai

  • Kalorijos: 221 kcal;
  • Angliavandeniai: 4 g;
  • Baltymai: 11 g;
  • Riebalai: 17 g;
  • Pagaminimo trukmė: apie 15 min. (+2 val. laikyti šaldytuve);
  • Porcijų kiekis: 9 porcijos.

👉 Naudoti kalorijų skaičiuoklę!

Ingredientai naminiams batonėliams

  • 100 g migdolų miltų;
  • 50 g proteino miltelių (receptui geriausiai tiktų šokolado skonio);
  • 20 g tirpinto kokosų aliejaus;
  • 50 g migdolų pieno;
  • 120 g riešutų sviesto;
  • 35 g juodo šokolado;
  • saldiklis.

Paruošimas

  1. Sumaišome miltus su proteino milteliais.
  2. Įmaišome riešutų sviestą, aliejų bei migdolų pieną ir viską gerai sumaišome. Turi gautis lipni masė.
  3. Įmaišome šokoladą, kurį arba tarkuojame arba supjaustome gabaliukais, dedame saldiklį.
  4. Įdedame po truputį masės ant kepimo popieriaus. Prieš tai ją galite pabarstyti migdolų miltais, kad mažiau priliptų. Suformuojame batonėlius ir dedame 2 val. laiko į šaldytuvą.

Alternatyvos

  1. Galite migdolų miltus keisti kokosų miltais arba šias dvi miltų rūšys pamaišyti.
  2. Didesniam saldumui išgauti, galite dėti ne saldiklį, o medų, klevų sirupą arba trintas datules.
  3. Papildomam traškumui ir skoniui išgauti, galite įdėti džiovintų vaisių, sėklų, o vietoje  migdolų pieno gali puikiai tikti ir paprastas vanduo.

Naminiai batonėliai jau pagaminti. Skanaus!

👉 Sportuojantys Instagrame