fbpx

MORKŲ KEKSIUKAI

Keksiukai su morkomis. Skamba prastokai? STOP. Pasigamink ir nesigailėsi. Sveikuoliški keksiukai, kuriems reikia visai nedaug ingredientų.

Reikalingi produktai:

200 g. avižų miltų (arba iki miltų tekstūros sumaltų avižinių dribsnių)

Pusė a.š. kepimo miltelių

200 g. morkų

4 kiaušiniai

1,5 v.š. medaus

1 apelsino sultys

Eiga:

Avižų miltus sumaišome su kepimo milteliais. Kitame inde sutarkuojame morkas, įmušame kiaušinius, dedame skystą medų ir apelsino sultis. Įdedame avižų masę ir viską sumaišome. Dedame į silikonines keksiukų formeles ir kepame 180°, 20 min.

Alternatyvos:

Papildomai galima dėti įvairiausių sknėstų: riešutų, razinų ir pan. Viršuje puošiame uogomis ar kitais pagardais. Vietoje avižinių miltų galime dėti ir kitokius – ryžių, speltų ar riešutų miltus bei juos miksuoti kartu. Vietoje medaus puikiai tiks ir saldiklis, agavų sirupas bei kitos cukraus alternatyvos.

Kodėl naudinga valgyti morkas?

Morka – pigi daržovė, tačiau dėl jos mažo kaloringumo, ji laikoma grožio ir jaunystės paslaptimi. Morkoje yra vitamino C, D, E, B, kalcio, geležies, magnio ir daug karotino, kuris organizme virsta vitaminu A, šis vitaminas yra būtinas geram regėjimui palaikyti. Morkų sultys stiprina organizmą, padeda gerinti imuninę sistema ir greitina medžiagų apykaitą. Todėl marš gaminti keksiukų ir morkas paverskite šauniu produktu.

Ir štai jie – morkų keksiukai. Skanaus! Kiti receptai ČIA.

***

Visi receptai greičiausiai atsiranda čia:     tinginys

Sveiki, klausimus rašykite ČIA ;)