Morkų keksiukai

morku keksiukai

Morkų keksiukai – tai unikalus ir net egzotiškas patiekalas, apie kurį girdėjo retas, o bandė tik keletas. Išgirdote teisingai – keksiukai gali būti gaminami net ir iš morkų! Skamba keistokai? Neskubėkite vertinti anksčiau laiko. Juk kaip sako gerai žinoma lietuviška patarlė – nespręsk apie knygą iš jos viršelio.

Morka – tai itin pigi daržovė, tačiau dėl jos mažo kaloringumo, ji laikoma grožio ir jaunystės paslaptimi. Morkoje yra vitaminų B, C, D, E, taip pat kalcio, geležies, magnio. Morkos turi medžiagų, t. y. karotenoidų, kovojančių su vėžiu. Karotenoidai turi antioksidantinį poveikį ir neutralizuoja vėžį sukeliančius laisvuosius radikalus. Taip pat jie organizme virsta vitaminu A, o šis vitaminas yra būtinas geram regėjimui palaikyti. Morkų sultys stiprina organizmą, padeda gerinti imuninę sistema ir greitina medžiagų apykaitą.

Tad siūlome suteikti šansą šiems keksiukams ir juos pasigaminti. Atrasite naujus ir dar nepatirtus skonius ir skonių kombinacijas. O ir šio patiekalo pagaminimui reikalingi vos keli ingredientai, kurie yra randami daugelyje namų ūkių. Tad nieko nelaukę, pradedam gaminimą.

Porcijos maistinė vertė ir kiti skaičiukai

  • Kalorijos: 152 kcal;
  • Angliavandeniai: 22 g;
  • Baltymai: 6 g;
  • Riebalai: 6 g;
  • Pagaminimo trukmė: apie 10 min. (+20 min. kepimo orkaitėje);
  • Porcijų kiekis: 8 porcijos.

👉 Naudoti kalorijų skaičiuoklę!

Ingredientai morkų keksiukams

  • 200 g avižų miltų (arba blenderiu smulkinti avižiniai dribsniai);
  • ½ šaukštelio kepimo miltelių;
  • 200 g morkų;
  • 4 kiaušiniai;
  • 1,5  šaukšto medaus;
  • 1 apelsino sultys.

Paruošimas

  1. Sudėję į dubenį, avižų miltus sumaišome su kepimo milteliais.
  2. Į antrą dubenį sutarkuojame morkas, įmušame kiaušinius, dedame skystą medų ir apelsino sultis.
  3. Į antrą dubenį dedame avižų masę iš pirmo dubenio ir viską gerai sumaišome.
  4. Gautą masę dedame į silikonines keksiukų formeles ir kepame orkaitėje 180 o C temperatūroje, 20 min.

Alternatyvos

  1. Į gaminamą patiekalą dar papildomai galime dėti įvairiausių skanėstų, pvz. riešutų ar razinų.
  2. Keksiukų viršutinę dalį galime papuošti uogomis ar kitais pagardais.
  3. Vietoje avižinių miltų galime dėti ir kitokius miltus, pvz. ryžių, speltų ar riešutų miltus. Taip pat galime juos maišyti kartu.
  4. Vietoje medaus puikiai tiks ir saldiklis, agavų sirupas, klevų sirupas ar kitos cukraus alternatyvos.

Morkų keksiukai jau garuoja ant jūsų stalo. Ar užuodžiate tą malonų kvapą? Keista, kai dar visai neseniai galbūt net nebuvote girdėjęs apie šį receptą, o tuo labiau ragavęs. Visiems dalykams reikia suteikti šansą ir išbandyti. Tik taip ir turime galimybę patirti kažką naujo, neatrasto ir praplėsti savo pažinimo ribas. O jeigu receptas patiko, būtinai pasidalinkite juo su savo draugias ir pažįstamais!

👉 Sportuojantys Instagrame