Lietiniai su vištiena

lietiniai su vistiena

Lietiniai su vištiena – tai idealus pasirinkimas sotiems ir maistingiems pietums. Nežinia, ar lengvai būtų galima surasti žmogų, kuriam nepatinka blynai. Jeigu ir jums jie patinka, tuomet laikas pasigaminti šį sveikuolišką ir gardų patiekalą. Šiuos blynelius pasigaminti galėtų ir visiškas mėgėjas, kuris virtuvėje neturi ypatingų įgūdžių ar patirties. Tad laikas pradėti!

Porcijos maistinė vertė ir kiti skaičiukai

  • Kalorijos: 270 kcal;
  • Angliavandeniai: 7 g;
  • Baltymai: 22 g;
  • Riebalai: 16 g;
  • Pagaminimo trukmė: apie 15 min. (+15 min. kepti keptuvėje);
  • Porcijų kiekis: 2 porcijos po 2 blynelius.

👉 Naudoti kalorijų skaičiuoklę!

Ingredientai lietiniams su vištiena

Reikalingi produktai (2 blyneliai – 1 porcija):

  • 150 g vištienos filės;
  • Balticovo lietinių blynų paruošta tešla;
  • 2 gabalėliai fetos sūris;
  • ½ paprikos;
  • ½ svogūno (didesnio);
  • prieskoniai mėsai;
  • 1 šaukštas kokosų aliejaus (kepimui).

Padažui:

  • 2 šaukštai graikiško jogurto;
  • 1 česnako skiltelė;
  • krapai;
  • prieskoniai padažui.

Paruošimas

  1. Supjaustome vištienos filę gabaliukais ir dedame į įkaitintą keptuvę, kurią prieš tai ištepame kokosų aliejumi.
  2. Pakepus mėsai, sudedame smulkintą papriką, svogūną bei prieskonius.
  3. Viską pilnai iškepus, sudedame keptuvės turinį į indą ir paliekame atvėsti.
  4. Tuomet kepame lietinius iš Balticovo mišinio. Kepame taipogi ant kokosų aliejaus.
  5. Ant iškepto lietinio blyno dedame apie 70 g iškeptos vištienos filės, keletą gabalėlių fetos sūrio. Lietinį su įdėtu turiniu suvyniojame.
  6. Prieš valgant lietinį, galime jį pašildyti mikrobangų krosnelėje arba vėl apkepti keptuvėje.
  7. Gaminant padažą, sutarkuojame česnaką, smulkiai supjaustome krapus ir viską sudedame į graikišką jogurtą. Pagal skonį, paskaniname mėgstamais prieskoniais.

Alternatyvos

  1. Vietoje vištienos galima naudoti naudoti ir kitą mėsą pvz. kalakutieną.
  2. Mėsą galite kepinti su mėgstamomis daržovėmis, pvz. špinatais, svogūnų laiškais, morkomis.
  3. Kepimui keptuvėje, vietoje kokosų aliejaus galima naudoti ir kitus aliejus.
  4. Vietoje fetos sūrio, galite naudoti įprastą sūrį arba jo visai nedėti.
  5. Balticovo tešlą įsigyti galite didžiuosiuose prekybos centruose. Taip pat galite pasigaminti naminę tešlą iš migdolų miltų (arba pilno grūdo miltų) ir kiaušinių.

Lietiniai su vištiena jau paruošti, laikas sėstis prie stalo ir pradėti skanauti!

👉 Sportuojantys Instagrame