Lietiniai blynai su vištiena – idealus pasirinkimas sotiems ir maistingiems pietums!
Reikalingi produktai (2 blyneliai – 1 porcija):
150 g.vištienos file
Balticovo lietinių tešla
Fetos sūris (keletas gabalėlių)
Paprika
Svogūnas
Prieskoniai mėsai
Kokosų aliejus (kepimui)
Padažui:
2 v.š. graikiško jogurto
Česnakas
Krapai
Prieskoniai padažui
Eiga:
Supjaustome vištienos file gabaliukais ir dedame į įkaitintą keptuvę (keptuvę ištepame kokosų aliejumi). Pakepus mėsai – dedame smulkintą papriką, svogūną bei prieskonius. Viską pilnai iškepus, įdėti į indą ir palikti atvėsti. Tuomet kepame lietinius iš Balticovo mišinio (kepame taipogi ant kokosų aliejaus). Ant iškepto lietinio blyno dedame mėsos (apie 70 g.), keletą gabalėlių fetos sūrio ir suvyniojame. Galime šildyti mikrobangų krosnelėje arba vėl apkepti keptuvėje.
Padažui sutarkuojame česnaką, supjaustome smulkiai krapus, viską dedame į graikišką jogurtą, papildomai pagal skonį dedame mėgstamų prieskonių.
Galimos variacijos:
Vietoje vištienos, galima naudoti kalakutieną, mėsą kepinkite su mėgstamomis daržovėmis (tinka špinatai, svogūnų laiškai, morkos ir kt.). Kepinti galite ir kituose aliejuose. Vietoje fetos sūrio, galite naudoti įprastą sūrį arba jo visai nedėti. Balticovo tešlą įsigyti galite didžiuosiuose prekybos centruose arba pasigaminti naminę iš migdolų miltų ir kiaušinių (kas nenori angliavandenių) ar pilno grūdo miltų ir kiaušinių (įprastas variantas).
Ir štai jie – sveikuoliški lietiniai blynai su vištiena. Skanaus! Kiti receptai ČIA.