fbpx

CHIA PUDINGAS

Šis chia pudingas (šalavijo sėklų) primena jogurtą, idealiai tinka pusryčiams ar kai norisi nenuodėmingai saldaus deserto. Chia sėklos turi daug skaidulų, omega-3 riebalų rūgščių, baltymų, vitaminų, mineralų ir antioksidantų.  Jas vartojant apsisaugosite nuo širdies ligų ir diabeto, pagerinsite virškinimą. Tad – skanaus ir į sveikatą!

Reikalingi produktai:

3 v.š. chia sėklų

1 v.š. kokoso drožlių

200 ml. kokosų ir migdolų pieno

Mėgstami vaisiai

Eiga:

Keletai valandų (arba nakčiai) užpilame chia sėklas pienu (užpilame jo gausiai) ir leidžiame joms išbrinkti. Kai užpilate – palaukite 10 min. ir išmaišykite, tada jau ramiai palikite kelioms valandoms šaldytuve. Išbrinkus joms – ant viršaus dedame mėgstamų vaisių, uogų, kokoso drožlių ar kitų mėgstamų pagardų.

Alternatyvos:

Tinka bet koks pienas, tad galite keisti pagal skonį ir galimybes. Papildomam saldumui galite dėti medaus, skonio lašiukų ar tiesiog rinktis saldesnius vaisius (bananas, vynuogės). Šokolado mylėtojai prieš arba po brinkinimo gali įdėti kakavos, tai suteiks šokoladinio skonio.

Kodėl chia pudingas yra naudingas rašėme pačioje pradžioje, bet dar čia keletas savybių, kuo pasižymi šalavijo sėklos.

Chia sėklose gausu:
Skaidulinių medžiagų
Omega 3 riebalų rūgščių
Aukštos kokybės baltymų
Vitaminų
Mineralų
Antioksidantų.

Chia sėklos padeda:
Apsisaugoti nuo širdies ligų ir diabeto
Pagerinti virškinimą
Gauti pakankamai omega 3 riebalų rūgščių.

Ir štai jis- chia pudingas. Skanaus! Kiti receptai ČIA.

***

Visi receptai greičiausiai atsiranda čia:     tinginys

Sveiki, klausimus rašykite ČIA ;)