fbpx

BULVINIS BROWNIE

Tikriems šokolado fanams… Tikrai dieviškai skanus labai drėgnas pyragas arba kitaip brownie, kurio pagrindą sudaro saldžiosios bulvės (čia yra brownie receptas, kurio pagrindą sudaro avokadas). Tikrai ne lowcarb – užtat sveikuoliškas! Tereikia valgyti atsakingai.

Reikalingi produktai:

3 didelės išvirtos ir sugrūstos saldžios bulvės

3 šaukštai riešutų sviesto (recepte naudojome traškų žemės riešutų sviestą)

60 g. juodo šokolado supjaustyto mažais gabalėliais

1 v.š. tirpinto kokosų aliejaus ir 1 kiaušinis (nors jis ir nėra būtinas)

Apelsino žievelė (nebūtina, bet šokolado ir apelsino derinys tikrai yra dieviškas)

Eiga:

Trintas bulves (jau pravėsusias), riešutų sviestą, šokolado gabaliukus, tirpintą kokosų aliejų, apelsino žievelę ir kiaušinį labai gerai sumaišome viename dubenyje. Gautą masę dedam viską į formą ir kepam apie 30-40 min., 180°C temperatūroje.

Alternatyvos:

Skonis ir taip tobulas! Viršuje dar pabarstome tarkuotos apelsino žievelės bei kokoso. Riešutų sviestą galite naudoti ir bet kurį kitą – tiek migdolų, tiek anakardžių sviestą. Juodasis šokoladas nėra būtinas, tačiau jis duoda papildomo skonio ir desertiškumo, o koks gi brownie be šokolado! Vietoje apelsino žievelės galite dėti laimą ar citriną, žinoma atsargiai su kiekiais. Jeigu riešutų sviesto nenorite tiek dėti – didesne proporcija įdėkite kokosų aliejaus, tiesa, kaloringumas vis tiek bus panašus.

Ir štai jis – saldžių bulvių brownie. Skanaus! Kiti receptai ČIA.

***

Visi receptai greičiausiai atsiranda čia:     tinginys

Sveiki, klausimus rašykite ČIA ;)