Baltyminė bananų duona

Baltyminė bananų duona

Baltyminė bananų duona – tai saldus kepinys, kuriuo paįvairinsite savo maisto stalą. Šis desertas yra ne tik skanus, tačiau ir sveikas, suteiks energijos dienos darbams. Puikus variantas užkąsti prie kavos ar arbatos puodelio ir papildyti organizmą makroelementais. Na, bet pakaks įžangų, prieikime prie patiekalo recepto ir gaminimo procedūrų.

Porcijos maistinė vertė ir kiti skaičiukai

  • Kalorijos: 350 kcal;
  • Angliavandeniai: 36 g;
  • Baltymai: 15 g;
  • Riebalai: 17 g;
  • Pagaminimo trukmė: apie 1 val.;
  • Porcijų kiekis: 8 porcijos.

? Naudoti KMI skaičiuoklę!

Ingredientai

  • 2 prinokę bananai;
  • ½ puodelio cukraus pudros (arba stevios pagal skonį);
  • ½ puodelio ištirpinto sviesto;
  • 2 kiaušiniai;
  • šviežios sultys, išspaustos iš 1 apelsino;
  • 2 kaušeliai proteino miltelių;
  • ½ puodelio savaime iškylančių (self raising) miltų arba paprastų miltų su kepimo milteliais;
  • ½ šaukštelio kepimo miltelių;
  • graikiško jogurto ir proteino miltelių mišinys, uogos (papuošimui, nebūtina).

? Mitybos plano sudarymas

Paruošimas

    1. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių ir kepimo formą išklokite kepimo popieriumi.
    2. Dubenyje suplakite sviestą ir cukraus pudrą (stevią) kol masė taps vientisa.
    3. Po vieną įmuškite kiaušinius, tada sutrinkite bananus, kol iš jų pasidarys tyrelė ir sudėkite į bendrą masę.
    4. Sumaišykite sausus ingredientus kartu su šviežiomis apelsinų sultimis, kad susidarytų vientisa tešla. Supilkite tešlą į kepimo formą ir kepkite apie 40-45 minutes. Jei duonos viršus pradeda skrusti, galite uždengti skardą folija ir kepti toliau.
    5. Leiskite duonai visiškai atvėsti, tada patiekite ją įprastai arba suteptą plaktu graikiško jogurto ir proteino miltelių mišiniu.

 

 

Baltyminė bananų duona – tai tinkamas patiekalas ant kasdieninio ar šventinio stalo. Skanaus!