Paprika

darzoves

Raudonoji paprika ir jos nauda

Raudonoji paprika – tai notreliažiedžių poklasio bulvinių šeimos augalų gentis. Daugiau nei 95% paprikos masės sudaro vanduo. Ši daržovė pasižymi dideliu vitaminų A, B1, B2, B6 ir C kiekiu. Taip pat paprikose gausu bioflavonoidų, kurie sustiprina vitamino C veikimą ir padeda jį įsisavinti. Paprikoje galima rasti nemažai šių mineralų: kalio, geležies, magnio bei fosforo. Taip pat paprikose yra likopeno, o tai yra vienas iš aktyviausių antioksidantų, mažinančių laisvųjų radikalų neigiamą poveikį organizmui.

Palyginimas su kitomis daržovėmis

Tad palyginkime šią daržovę su kitomis daržovėmis. Daržoves lyginsime pagal kaloringumą, makroelementus (angliavandeniai, baltymai, riebalai), cukraus ir maistinių skaidulų kiekį, kuris yra 100 gramų daržovės. Lygindami dvi daržoves, kiekvienoje lentelėje, optimalesnį kiekvieno minėto parametro kiekį žymėsime žalia spalva, o mažiau optimalų – raudona spalva. Jeigu dviejų produktų kažkurie parametrai sutaps, žymėsime juos vienodomis spalvomis.

Palyginimų duomenys paimti iš mūsų sukurtos kalorijų skaičiuoklės, kurią privalo išbandyti ir naudoti kiekvienas, kuris prisižiūri savo mitybą.

Tad pradedam!

paprika agurkas
g / 100 g produkto
Raudonoji paprika
Agurkas
Kalorijų
37
11
Angliavandenių
7.2
2.3
Baltymų
1.2
0.8
Riebalų
0.4
0.2
Glikeminis indeksas
15
15
Cukraus
4.2
1.4
Skaidulų
2.1
0.7
paprika pomidoras
g / 100 g produkto
Raudonoji paprika
Pomidoras
Kalorijų
37
18
Angliavandenių
7.2
3.9
Baltymų
1.2
0.9
Riebalų
0.4
0.2
Glikeminis indeksas
15
15
Cukraus
4.2
2.6
Skaidulų
2.1
1.2
palyginimas su morka
g / 100 g produkto
Raudonoji paprika
Morka
Kalorijų
37
45
Angliavandenių
7.2
10.4
Baltymų
1.2
1
Riebalų
0.4
0.1
Glikeminis indeksas
15
39
Cukraus
4.2
5.3
Skaidulų
2.1
3
paprika kopūstas
g / 100 g produkto
Raudonoji paprika
Baltagūžis kopūstas
Kalorijų
37
22
Angliavandenių
7.2
5.4
Baltymų
1.2
1.5
Riebalų
0.4
0.2
Glikeminis indeksas
15
15
Cukraus
4.2
3.3
Skaidulų
2.1
2
paprika burokėlis
g / 100 g produkto
Raudonoji paprika
Burokėlis
Kalorijų
37
43
Angliavandenių
7.2
9.5
Baltymų
1.2
1.6
Riebalų
0.4
0.1
Glikeminis indeksas
15
65
Cukraus
4.2
6.8
Skaidulų
2.1
2.5

Daržovių palyginimų išvados:

  • Raudonoji paprika yra gana kaloringa daržovė.
  • Šios daržovės glikeminis indeksas yra labai žemas.
  • Tai yra viena iš daugiausiai angliavandenių turinčių daržovių.
  • Tai yra viena iš daugiausiai virškinimui svarbių maistinių skaidulų turinčių daržovių.
  • Tai yra viena iš daugiausiai cukraus turinčių daržovių.

Jeigu tave domina platesnė informacija apie maisto produktus, mitybos principus bei sveiką gyvenseną, tuomet griebk mūsų elektroninę knygą 28 dienų pokyčiai ir pradėk savo transformaciją jau šiandien!