Kriaušė ir jos nauda
Kriaušė – tai erškėtinių šeimos obelinių pošeimio augalų genties vaisius vaisius. Kriaušėje yra gausu vaisių cukraus – fruktozės. Kriaušės gerina širdies ir kraujagyslių veiklą, padeda išvengti aukšto kraujospūdžio. Kriaušėje galima rasti mineralų (cinko, boro, jodo, fosforo) ir vitaminų (vitaminų B, C, E, K).
Palyginimas su kitais vaisiais
Tad palyginkime šį vaisių su kitais vaisiais. Vaisius lyginsime pagal kaloringumą, makroelementus (angliavandeniai, baltymai, riebalai), cukraus ir maistinių skaidulų kiekį, kuris yra 100 gramų vaisiaus. Lygindami du vaisius kiekvienoje lentelėje, optimalesnį kiekvieno minėto parametro kiekį žymėsime žalia spalva, o mažiau optimalų – raudona spalva. Jeigu dviejų produktų kažkurie parametrai sutaps, žymėsime juos vienodomis spalvomis.
Palyginimų duomenys paimti iš mūsų sukurtos kalorijų skaičiuoklės, kurią privalo išbandyti ir naudoti kiekvienas, kuris prisižiūri savo mitybą.
Tad pradedam!
g / 100 g produkto | Kriaušė | Obuolys |
---|---|---|
Kalorijų | 52 | 53 |
Angliavandenių | 13.4 | 13 |
Baltymų | 0.4 | 0.5 |
Riebalų | 0.3 | 0.5 |
Glikeminis indeksas | 30 | 35 |
Cukraus | 9.3 | 7.9 |
Skaidulų | 2.4 | 1.9 |
g / 100 g produkto | Kriaušė | Apelsinas |
---|---|---|
Kalorijų | 52 | 47 |
Angliavandenių | 13.4 | 11.7 |
Baltymų | 0.4 | 0.9 |
Riebalų | 0.3 | 0.1 |
Glikeminis indeksas | 30 | 35 |
Cukraus | 9.3 | 9 |
Skaidulų | 2.4 | 2.3 |
g / 100 g produkto | Kriaušė | Bananas |
---|---|---|
Kalorijų | 52 | 92 |
Angliavandenių | 13.4 | 23.4 |
Baltymų | 0.4 | 1 |
Riebalų | 0.3 | 0.4 |
Glikeminis indeksas | 30 | 60 |
Cukraus | 9.3 | 13.3 |
Skaidulų | 2.4 | 2.1 |
g / 100 g produkto | Kriaušė | Ananasas |
---|---|---|
Kalorijų | 52 | 49 |
Angliavandenių | 13.4 | 12.3 |
Baltymų | 0.4 | 0.3 |
Riebalų | 0.3 | 0.4 |
Glikeminis indeksas | 30 | 66 |
Cukraus | 9.3 | 11.2 |
Skaidulų | 2.4 | 1.3 |
g / 100 g produkto | Kriaušė | Persikas |
---|---|---|
Kalorijų | 52 | 50 |
Angliavandenių | 13.4 | 12.2 |
Baltymų | 0.4 | 0.8 |
Riebalų | 0.3 | 0.2 |
Glikeminis indeksas | 30 | 34 |
Cukraus | 9.3 | 7.9 |
Skaidulų | 2.4 | 2.3 |
g / 100 g produkto | Kriaušė | Avokadas |
---|---|---|
Kalorijų | 52 | 222 |
Angliavandenių | 13.4 | 6 |
Baltymų | 0.4 | 1.9 |
Riebalų | 0.3 | 23.5 |
Glikeminis indeksas | 30 | 10 |
Cukraus | 9.3 | 0.4 |
Skaidulų | 2.4 | 3.2 |
Vaisių palyginimų išvados:
- Pagal maistinių skaidulų kiekį, kriaušė yra viena iš lyderių.
- Jos glikeminis indeksas yra žemiausias iš visų lygintų vaisių.
- Baltymų ir riebalų kiekiai kriaušėje yra minimalūs.
- Tai yra pakankamai kaloringas vaisius.
- Kriaušėje yra daugiau cukraus, nei daugumoje lygintų vaisių.
Jeigu tave domina platesnė informacija apie maisto produktus, mitybos principus bei sveiką gyvenseną, tuomet griebk mūsų elektroninę knygą 28 dienų pokyčiai ir pradėk savo transformaciją jau šiandien!